Tuduhaké menu pokok
Réné Descartes, filsuf kang akèh ngetrapaké dualisme

Dualisme iku aliran filsafat kang mangku teges gabungan antarané materialisme lan idealisme.[1] Materialisme pracaya bab dhasaring urip manungsa iku ana ing bab matèri.[1] Sabanjure, idealisme pracaya bilih urip iku kang utama adhedasar ruh.[1] Saka rong pangertèn iku bisa dijupuk pangertèn dualisme ya iku pracaya bilih hakikat urip iku ana ing matèri lan ruh.[1] Wosé sajeroning urip ana gathukan kang mesthi antarané jiwa lan raga, ora ana salah sawijiné kang luwih wigati.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e Juyana S. Praja (2003). Aliran-aliran Filsafat dan Etika. Jakarta: Prenada Media. k. 43-44. ISBN 979-3465-22-0.