Tuduhaké menu pokok

Entang Wiharso iku pelukis kondhang Indonésia (kelairan Tegal, Jawa Tengah, 19 Agustus 1967). Priyayi iki lulusan Institut Seni Indonésia jurusan Seni Lukis. Entang wis naté pameran ing sadengah papan, kalebu ing manca nagara.

BiografiBesut

Entang iku anak nomer 5 saka 6 paseduluran. Entang asring nonton wayang golèk. Karemané iki nuwuhaké niyat dadi seniman. Jaman ciliké, amarga kurang dhuwit, Entang gawé dolanan dhéwé saka lempung, klapa, lan pring. ka Amarga tuntutan ékonomi, sakaluwarga pindhah menyang Jakarta, ing awal 1980-an. Ing Jakarta, Entang ngrewangi wong tuwané leladèn ing warteg (warung tegal). Ing taun 1987, Entang nerusaké sekolah ing Institut Seni Indonésia, Jogjakarta lan lulus ing taun 1994.

PenghargaanBesut

  • 36 Seniman Indonésia terbaik versi Majalah Gatra 1996
  • 10 terbaik Philip Morris Indonésian Art Awards – 1996
  • 100 Terbaik Philip Morris Indonésia Art Awards - 1995
  • Juror Award 1994
  • Biennale Seni Rupa Yogyakarta IV
  • Affandi Prize
  • lan liya-liyané

Pranala njabaBesut