Eparki Križevci

Eparki Križevci yaiku eparki (kabiskopan) Greja Katulik kanggo Katulik Wetan Ritus Bizantium ing wilayah bekas Yugoslavia, karo tahta ing Križevci, Kroasia. Eparki kasebut menika bagean saka Greja Katulik Grikenlan Kroasia lan Serbi, Greja Katulik Wetan sui iuris saka Ritus Bizantium ing persekutuan penuh karo Greja Katulik Roma.[1]

Eparki Križevci

Dioecesis Crisiensis

Križevačka eparhija
Križevačka katedrala 1.jpg
Katedral Tritunggal Suci ing Križevci, Kroasia
Lokasi
TeritorialKroasia, Sloweni, Bosni lan Herzegowina
Provinsi grejawiZagreb
MetropolitanKabiskopan Agung Zagreb
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
21,270
Paroki44
Informasi
DenominasiGreja Katulik Grikenlan Kroasia lan Serbi
RitusRitus Bizantium
Didegaké17 Juni 1777
KatedralKatedral Tritunggal Suci ing Križevci, Kroasia
Ko-katedralKonkatedral Santo Sirilus lan Metodius, Zagreb
Imam sekuler28
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
EparkMilan Stipić
Biskop Agung MetropolitanJosip Bozanić
Biskop emeritusNikola Kekić
Situs web
www.krizevacka-eparhija.com

CathetanBesut

  1. Annuario Pontificio 2012 (Libreria Editrice Vaticana 2012 ISBN 978-88-209-8722-0), p. 1140

Pranala jabaBesut