Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo ( palafalan jroning basa Italia: [fettut'tʃiːne alˈfreːdo])[1] utawa fettuccine al burro 'fettuccine with butter' [2] minangka salah sawijining jinis olahan pasta Italia fettuccine seger sing dibuwang karo butter lan keju Parmesan ( Basa Italia: pasta al burro e parmigiano).[3][4][5] Nalika keju cair, emulsi cairan kanggo mbentuk saos sing alus lan sugih sing nutupi pasta. Piring kasebut dijenengi miturut Alfredo di Lelio, sing nampilake sajian kasebut ing restoran ing Roma ing wiwitan abad pertengahan nganti pertengahan 20; "upacara" nyiyapake meja kasebut minangka bagean integral saka sajian.[6]

Fettuccine Alfredo
The Only Original Alfredo Sauce with Butter and Parmesano-Reggiano Cheese.png
AjanganPrimo (Italian pasta course)
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLazio
Olah-olahan nasional gegayutanUnited States
DigawéAlfredo di Lelio I (1882–1959)
Woworan pokokFettuccine, butter, Parmigiano-Reggiano cheese
VariasiIn the US – adding broccoli, cream, parsley, garlic, chicken, shrimp, turkey
Buku masakan: Fettuccine Alfredo  Médhia: Fettuccine Alfredo

ReferensiBesut

  1. "fettuccine" at Collins Dictionary, accessed 2016-11-22 (archive)
  2. Amore, Katia (2014-10-13). "Fettuccine al Burro or Fettuccine Alfredo". ITALY Magazine (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-03-15.
  3. Carnacina (1975), p. 72–73
  4. Waverly Root, The Food of Italy, 1971, p. 86
  5. "Fettuccine Alfredo". Giallo Zafferano. Dibukak ing 2 April 2014.
  6. Downie, David (2011). Cooking the Roman Way. HarperCollins. p. 106. ISBN 9780062031099.