Sawijiné adegan gawé filem porno.

Filem porno ya iku filem kang mlebu kategori filem kang ngandhung unsur eksploitasi gayutan sèksual lan aurat manungsa.[1] Filem porno iku pérangan kang tabu kanggo diomongké, apa manèh ing donya sisih wétan.[1]

Filem porno didol lan diséwaké ing wujud DVD, ditampilké ing internet lan tivi mirunggan lan saluran tivi bayar-per-tayang ing tivi kabel lan tivi satelit, lan uga ditayangké ing biyoskup diwasa.[1]

Filem porno metu ora suwé sawisé tinemu filem ing wiwitan 1900-an.[1] Filem porno padha persis karo wujud pornografi lan erotisisme liyané.[2] Jeneng liya saka filem porno ya iku "filem diwasa" lan "filem biru".[2] Lumrahé, "softcore" ya iku pornografi kang ora ngétokaké penetrasi utawa fetish kang èkstrim, banjur "hardcore" iku luwih ning pornografi kang ngètokakè penetrasi lan fetish kang èkstrim.[2]

Filem porno iku bisnis kang subur subur lan nguntungké, miturut artikel Reuters taun 2004, nyebutaké yèn "indhustri multi-miliaran dolar iki mproduksi sakiwa-tengené 11.000 judhul DVD saben taun, banjur ndadikaké indhustri kang kuat....".[2] Filem porno saiki dibagi miturut sub-genre jinis kelamin pemainé, jinis gayutan sèksual kang ditampilké, lan penonton kang dituju.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Fil Porno(09 September 2011)
  2. a b c d e Porno(10 September 2011)