Flaugnarde

Flaugnarde ( diucapaké: [floɲaʁd] ) uga dikenal minangka flagnarde, flognarde utawa flougnarde, punika salah sawijining jinis olahan panggang saka French panganan cuci mulut karo woh disusun ing sajian butter lan dijamin karo nglukis flan antuk giliran. [1] Mirip karo clafoutis, sing digawe nganggo ceri ireng, flaugnarde digawe nganggo apel, persik, pir, plum, prun utawa woh-wohan liyane. Wujud puding adonan sing legi utawa pancake gedhe, sajian kasebut dibumboni karo gula gula lan bisa dadi anget utawa adhem.

Flaugnarde
Clafoutis.jpg
Cranberry and walnut flaugnarde
AjanganDessert
Panggonan asalFrance
Hawa ajanganWarm or cold
Woworan pokokBatter, apples, peaches, pears, plums, prunes or other fruit; powdered sugar
Buku masakan: Flaugnarde  Médhia: Flaugnarde

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. Larousse Gastronomique, Clarkson Potter Publishers, New York, English edition