Géografi Amérika Sarékat

Amérika iku nagara sing dumunung ing Laladan Kulon, dumadi saka patang puluh wolu praja sing gegandhèngan ing Amérika Lor; Alaska, lan Hawaii, kapuloan ing Samudra Pasifik. Nagara iki duwé tapel wates dharat karo Kanadha lan Meksiko, lan tapel-wates segara karo Ruslan.

Géografi Amérikah Sarékat
Topography of the 48 states of the U.S. mainland
Peta relief 48 praja AS
Area
Total 3,717,813 mil pesagi

9,629,091 km²

Dharatan 3,536,294 sq mi

9,158,960 km²

Tlatah-banyu 181,519 sq mi

470,131 km²

Garis lintang 38°0' N
Garis bujur 97°0'W
Tapel-wates
Kanadha 5,526 mils

8,893 km

Meksiko 2,067 miles

3,326 km

Garis pasisir 12,380 miles

19,924 km

Klaim maritim
Zona kontingen 24 nautical miles (44 km)
Zona ékonomi 200 nautical miles (370 km)
Zona teritori 12 nautical miles (22 km)

Pranala njabaBesut