Gendéra Azerbaijan

Gendéra Azerbaijan iku dianggo déning pamaréntahan wiwit tanggal 5 Fèbruari 1991. Gendéra Azerbaijan kapérang saka telu garis warna horisontal, biru, abang, lan ijo. Ing tengah-tengah gendéra kagambar wujud Mbulan Sabit putih lan bintang segiwolu (Rub El Hizb). Werna biru nglambangaké bangsa Turki, warna ijo kanggo nglambangaké kakutan agama Islam, lan warna abang kanggo pakembangan lan kemajuan.

Gendéra Azerbaijan
Flag of Azerbaijan.svg
Informasi Umum
Jeneng NegaraAzerbaijan
Sesebutan[[]]
ProporsiRasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit[[5 Fèbruari 1991]]
Desain[[]]
Disainer[[]]
Wernakemajuan lan agama Islam

DisainBesut

Wujud Werna Biru Abang Ijo
Pantone 313 C 185 C 3405 C
RGB [1] 0-151-195 (#0097c3) 224-0-52 (#e00034) 0-174-101 (#00ae65)

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Find a PANTONE color. Pantone LLC. Pantone Color Picker [cited 2009-12-09].