Gendéra Chiliiku migunakaké pamaduan dwiwerna horisontal putih lan awang kanthi wangu pesagi wera biru ing pérangan kiwa ndhuwur, banjur kaanan gendéra ing tengah-tengah kang ana wangun pesagi mau uga ana wujud bintang kanthi wangun segilima warna putih [1].

Gendéra Chili
Flag of Chile.svg
Informasi Umum
Jeneng negaraChile
Proporsi2:3
Dianggo wiwitOctober 18, 1817
Dianggo111111

PralambangBesut

  1. Pesagi kang ana ing sajeroning wangun uga wujud bintang segilima kang dadi pralambang pamimpin kang tumuju kemajuan lan [2]
  2. Werna biru didadèkaké pralambang langit kang jembar lan omba.
  3. Werna abang dipralambangake kanggo getih kang dikorbanake ing peperangan kamardhikan.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

GladriBesut

 
Standart Presidhén Vhili.
 
Lautaro, lukisan karyané Peter Subercaseaux.
 
Salib saka Burgundy,didadèkaké pralambang saka Kekaisanan Spanyol.
 
Naval panji lan gendéra nasional saka Spanyol taun (1785-1873 nganti 1875-1931)
 
Gendé digunakaké ing sakwijining dina ing taun 1817.

Cathetan sikilBesut

  1. Claudio Navarro. "Símbolos: La Bandera" (in Spanish). Archived from the original on |archive-url= requires |archive-date= (help). Retrieved 2008-06-08. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help); Unknown parameter |diunduh ing tanggal= ignored (help)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "The CIA World Factbook". Unknown parameter |diunduh= ignored (help)