Gendéra Cina

Gendéra Républik Rakyat Cina (新政治協商會議籌備會), utawa "Gendéra Abang Lima Bintang" (五星红旗, pinyin: wǔ xīng hóng qí) digawé déning Panjenengané Zeng Liansong, piyantun seniman kang misuwur ing tlatah Ruian, Zhejiang[2].

Gendéra Cina
Flag of the People's Republic of China.svg
Informasi Umum
Jeneng negaraPeople's Republic of China
SesebutanWǔ Xīng Hóng Qí ("Five Star Red Flag")
Proporsi2:3
Dianggo wiwitSeptember 27, 1949[1]
DesainA large golden star within an arc of 4 smaller golden stars, in the canton, on a field of red.
DirancangZeng Liansong
Dianggo110110

Gendéra Cina duwé pratandha utawa simbol-simbol kuminisme kang misuwur, kaya ta wangun kanthi warna abang lan wujud bintang kanthi warna kuning.Bintang kang gedhé didadèkaké pralambang kapimpinan Parté Kuminis ing Cina. Bintang-bintang kang wujud cilik dadi pralambang papat lan kapérang kelas kang ana ing sakebenge masarakat miturut paham kuminis, ya iku: pekerja, wong tani, golongan sugih lan kapitalis kang patriotik. Banjur bintang kang gedhé didadèkaké pralambang mayoritas ing nagara Cina, ya iku suku Han, lanbintang-bintang cilik nglambangaké masarakat minoritas Tibet, Manchu, Mongol lan Uighur.

Pralana jabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "1949年9月27日 中华人民共和国国旗诞生" (ing basa Chinese). CPC News. Dibukak ing 2009-11-04. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. [马全洲 (2009-04-01). Stories About the National Flag, Emblem and Anthem. Beijing, China: People's Liberation Army Publishing House. p. 1. ISBN 9787506557290. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (pitulung)]