Georges Bataille miyos ing Billion, Prancis, nalika warsa 1897.[1] Ramanipun dados wuta paningalipun sadèrèngipun Bataille miyos lan lumpuh sepalih sadèrèngipun Georges Bataille genep tigang warsa yuswanipun.[1] Wonten ing cuplikan-cuplikan autobiografinipun, Georges Bataille ngeklaim menapa ingkang dipunraosaken ramanipun sababipun inggih punika amargi penyakit sifilis.[1] Georges Bataille ngakeni bilih pengalaman nalika alitipun ingkang kados punika ingkang diangge wonten ing karya fiksinipun.[1]

Georges Bataille
KalaFilsafat abad kaping 20
TlatahFilsafat Kilèn
AliranFilsafat Kontinental
Georges Bataille vers 1943.jpg

Babagan kangerian ingkang asring medal ing karya fiksi Bataille dipunprabawai prastawa tilar donya ramanipun.[1] Karyanipun Georges Bataille, ingkang fiksi utawi ilmiah asring gadhah inti carita ing babagan kangerian lan kecabulan.[1] Salah satunggalipun conto, wonten ing buku karya Bataille ingkang irah-irahanipun Eroticsm, Georges Bataille nengenaken kados pundi erotis punika kanthi jlentreh lan kalebet penyerangan dhumateng dhiri pribadi ingkang murni.[1][2] Amargi punika, miturut cara ingkang boten sadhar wonten gegayutanipun kaliyan tilar donya ramanipun.[1] Wonten ugi ing karya sanèsipun Tears of Eros, Georges Bataille gadhah pamanggih bilih dhedhasar sajarah, seni tansah wonten gegayutanipun kaliyan kangerian.[1] Amargi punika, seni tansah dipunwiwiti saking gua-gua, kados ingkang kapanggih ing Lascaux, Prancis.[1]

Pranala njawiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j John Lechte. 2001. 50 Filsuf Kontemporer: Dari Strukturalisme sampai Postmodernitas. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 154-161.
  2. Georges Bataille. 1988. The Accursed Share Vol. I. New York: Zone Books.