Tuduhaké menu pokok

Green Day
Green day Live 5 june 2013 in Rome.JPG
Billie Joe Armstrong sang vokalis Green Day
Pratélan latar wuri
SakaBerkeley, CA, Amérikah Sarékat
GénrePunk rock
Pop punk
Rock alternatif
Mangsa akarya1987 – sekarang
LabèlReprise / Warner Bros / Lookout
Sing magepokanThe Lookouts
Pinhead Gunpowder
The Frustrators
The Network
Foxboro Hot Tubs
Sana jaringanwww.greenday.com
AnggotaBillie Joe Armstrong
Mike Dirnt
Tré Cool
Jason White
Tilas anggotaJohn Kiffmeyer

Green Day ya iku kelompok musik bergenre punk rock kang asalé saka California, Amérikah Sarékat dianggotani déning Billie Joe Armstrong (penyanyi utama, gitaris), Mike Dirnt (basis, penyanyi pendukung), lan Tré Cool (juru main drum, penyanyi pendukung).[1], sarta Al Sobrante kang ndisiki metu ning grup musik iki.[1] Grup musik iki duwé album American Idiot iku wus menangaké penghargaan-penghargaan, kaya ta MTV Video Music Awards, Nickelodeon Kids' Choice Awards lan wus ping telu menangaké Grammy Awards, kaya ta ning katrgori Best Alternative Album liwat albumé kang jejudul Dookie kang dirilis ning taun 1994, Best Rock Album kanggo albumé kang jejudul American Idiot taun kang dirilis ning taun 2004 lan Record of the Year kanggo album kang judhulé Boulevard of Broken Dreams.[1] Grup kang diwangun ning taun 1989 iku diitung wus bisa ngedol punjul 24.2 yuta album ning Amérikah Sarékat lan punjul 60 yuta album ning sakabehing laladan ning dunya.[1] Karo pangalaman lan prestasiné iku, Green Day dianggep wus nguripaké manèh semangat anggoné para musisi rock bengenre punk ning kabèh laladan ning dunya.[1] Taun 2010, Green Day ngrilis CD lan DVD kang diwènèhi judhul Awesome As Fuck iki bakal dirilis ning tanggal 15 Maret taun 2011.[2]Billie Joe Amrstrong, mènèhi ngarti manawa CD iki bakal dijukut saka live green day ning saluruh laladan ning dunya sawuwené tur 21st Century Breakdown.[2] Lan DVDné bakal dijukut gambaré nalika tampil ning Tokyo.[2] Kanggo pressale Green Day nggandheng Amazon (situs penjualan online), lan dibandrol ning rega US$ 20.[2].

Sajarah Green DayBesut

Green Day iku wiwitan asmané Sweet Children. Tilas anggotané ya iku wonten Billie Joe, Mike Dirnt, lan Sean Hughes. Banjur, amarga boten wonten pémain drum, banjur Billie Joe ngajak John Kiffmeyer kanggo nderék dadi anggota Sweet Children.

Paradé musik American IdiotBesut

Nalika ing surya taun 2015, Billie Joe, Dirnt, lan Tré Cool diréwangi karo John Roecker besut paradé musik American Idiot. Paradé iki uga mundhut saka latar wuri album American Idiot kagungané Green Day. Adacara paradé iki bisa dipirsani déning judhul Heart Like a Hand Grenade.

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e biografi green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. a b c d berita green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011