Hollywood ya iku kabupatèn ing Los Angeles, California, Amérika Sarékat. Panggonan iki misuwur kanthi indhustri filme ing donya. Miturut sensus 2000, Hollywood duwé populasi 123.436 jiwa. Papan plesiran paling misuwur ing Hollywood ya iku Hollywood Walk of Fame, Universal Studios, lan tulisan Hollywood ing Hollywood Hills. Bioskop lan teater kang duwé sajarah uga ana ing Hollywood, kaya ta Grauman's Chinese Theatre lan Grauman's Egyptian Theatre. Kodak Theatre kang dadi panggonan panyelenggaraan Pahargyan Oscar wiwit 2002 uga ana ing Hollywood.[2]

Hollywood
Lingkungan Los Angeles
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Nagara Amérika Sarékat
Nagara California
Laladan County of Los Angeles
Kutha City of Los Angeles
Pepréntahan
 • Dewan Kota Eric Garcetti, Tom LaBonge
 • Majelis Nagara Mike Feuer (D), Vacant
 • Senat Nagara Curren Price (D) ,Gilbert Cedillo (D)
 • U.S. House Xavier Becerra (D, Diane Watson (D), Henry Waxman (D)
Laladan[1]
 • Gunggung 6,460 km2 (24,96 sq mi)
Cacah warga (2000)[1]
 • Gunggung 123.436
 • Pepadhet 1,909/km2 (4.945/sq mi)
  Kepadhetan pendhudhuk manut laladan tartamtu lan anané parubahan anyar.
Kode Pos 90027, 90028, 90038, 90046, 90068
Kodhe laladan 323
Situs wèb Hollywood.com

Cathetan sikilBesut

  1. ^ a b "LA Almanac". Dijupuk 2007-05-24. 
  2. ^ www.hollywood.com