Tuduhaké menu pokok

Horst Köhler (Ngenani wuni iki dengarkan , lair ing Heidenstein, Jerman, saiki wewengkon Polen, 22 Fèbruari 1943; umur 76 taun) iku Présidhèn Jerman sing isih mengku kalungguhan.

Horst Köhler
Koehlerhorst08032007.jpg
Présidhèn Jerman kaping 13
Présidhèn Republik Federal Jerman ke-9
Linggih
1 Juli 2004 – 2010
Kang sadurungéJohannes Rau
Kang sawiséChristian Wulff
Rerincèn dhiri
Lair (1943-02-22) Fèbruari 22, 1943 (umur 76)
Heidenstein, Polen di bawah pendudukan Jerman
BangsaJerman
SisihanEva Bohnet
ProfésiEkonom
AgamaProtèstan

Köhler kapilih Bundesversammlung (Dewan Federal) tanggal 23 Mèi 2004 lan dilantik tanggal 1 Juli 2004. Köhler kapilih manèh minangka présidhèn tanggal 23 Mèi 2009.

Sadurungé kapilih, Köhler duwé karier sing apik ing donya pulitik lan minangka punggawa nagari. Pungkasan mengku kalungguhan minangka kepala ing IMF periode 1 Mèi 2000 nganti 4 Maret 2004.

BiografiBesut

Köhler lair ing Skierbieszów, ing Polen sing saiki dikuwasani déning Jerman]], minangka anak kapitu saka wolu sadulur sajeroning kulawarga Volksdeutsche saka Glückstal ing Bessarabia Rumania (saiki péranganing Moldova).

Pranala njabaBesut