Hugo (filem)

Hugo adalah nggih punika sesirah filem sandhiwara kaluwargi pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Martin Scorsese. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Johnny Depp, Timothy Headington, Graham King lan Martin Scorsese. Skénario kaserat déning John Logan adhedhasar saking buku The Invention of Hugo Cabret pakaryanipun Brian Selznick. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Ray Winstone, Emily Mortimer, Christopher Lee lan Jude Law.

Hugo
250px
Poster film Hugo
DisutradaraniMartin Scorsese
DiprodhuseriJohnny Depp
Timothy Headington
Graham King
Martin Scorsese
DiskénariyoniJohn Logan
AdhedhasarThe Invention of Hugo Cabret
déning Brian Selznick
DibintangiAsa Butterfield
Chloë Grace Moretz
Ben Kingsley
Sacha Baron Cohen
Ray Winstone
Emily Mortimer
Christopher Lee
Jude Law
DimusikiHoward Shore
SinématografiRobert Richardson
Dibesut déningThelma Schoonmaker
Perusahaan
prodhuksi
GK Films
Infinitum Nihil
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 10, 2011 (2011-10-10) (Festival Film New York)
  • Novèmber 23, 2011 (2011-11-23) (Amerika Serikat)
Suwéné
126 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
Britania Raya
Prancis
BasaBahasa Inggris
Rantaman$150-170 juta[2]
Kalarisan$185.770.160[3]

Filem Hugo katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film New York ing surya10 Oktober 2011.[4] Lajeng kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 23 November 2011.[5] Hugo pikantuk pangalembana saking para juru kritik.[6][7]

Juru paragaBesut

Box officeBesut

Filem Hugo kasil ngempalaken arta dumugi $73.864.507 saking pamirsa Am[7] rika Ler, lan $111.905.653 saking negari saneèsipun, kanthi gunggung $185.770.160, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan filem, nggih punika $150–170 yuta.[3]

RujukanBesut

  1. "Hugo (U)". British Board of Film Classification. November 25, 2011. Dibukak ing November 9, 2014.
  2. Kaufman, Amy (November 24, 2011). "Movie Projector: 'Breaking Dawn' to devour three new family films". Los Angeles Times. Tribune Company. Dibukak ing November 24, 2011.
  3. a b "Hugo (2011)". Box Office Mojo. Dibukak ing February 20, 2018.
  4. Rooney, David (October 10, 2011). "Martin Scorsese Screens Work-In-Progress 'Hugo' at the New York Film Festival". The Hollywood Reporter. Dibukak ing February 20, 2018.
  5. Dargis, Manohla (November 22, 2011). "Inventing a World, Just Like Clockwork". The New York Times. Dibukak ing February 20, 2018.
  6. "Hugo reviews". Metacritic. Dibukak ing February 20, 2018.
  7. a b "Hugo (2011)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing February 20, 2018.

Pranala njawiBesut