Iftar

Iftar ( Arab: إفطار‎, salin aksara ʾifṭār‎ ), uga dikenal minangka ftoor (saka فطور , fuṭūr 'sarapan'), iku salah sawijining jinis mangan sore karo kang Muslim mungkasi dina sing Ramadhan cepet ing sunset. [1] Dheweke pasa nalika adzan adzan magrib . [2] Iki panganan nomer loro dina iki; pasa saben dina ing wulan Ramadhan diwiwiti langsung sawise suhur subuh suhur lan diterusake ing wayah awan, dipungkasi kanthi surup srengenge kanthi nedha bengi nalika buka. [3]

Iftar 2005 ing Kairo
Prasmanan buka puasa 2016 ing hotel ing Riyadh

KatranganBesut

Iftar minangka salah sawijining pengetan agama ing Ramadhan, lan asring ditindakake minangka komunitas, kanthi masarakat Islam kumpul kanggo siyam bebarengan. Panganan kasebut dijupuk sawise telpon menyang Maghrib pandonga, yaiku udakara surup srengenge . Biasane telung tanggal dipangan kanggo siyam, minangka conto saka nabi Islam, Muhammad, sing siyam kanthi cara iki, nanging iki ora wajib. Akeh wong Islam percaya manawa menehi panganan iftar minangka bentuk amal pancen bermanfaat banget lan ditindakake dening Muhammad. [2] [3]

 
Barang buka puasa umum ing Bangladesh
 
Barang-barang panganan Iftar ing Bazaar Chowk Dhaka
 
Macam-macam jinis panganan ing piring Ifter
 
Nangka kolak, salah siji saka macem-macem panganan iftar ing Indonesia
 
Tuladha tabel Iftar Iran. Nedha bengi bakal dilayani mengko.
 
Ngombe Bandung, omben-omben sing paling umum sajrone Iftar ing Malaysia
 
Samosas minangka cemilan Iftari sing umum ing Pakistan.

ReferensiBesut

  1. Fieldhouse, Paul (1 April 2017). Food, Feasts, and Faith: An Encyclopedia of Food Culture in World Religions [2 volumes] (illustrated ed.). ABC-CLIO. p. 287. ISBN 9781610694124. Dibukak ing 27 May 2019.
  2. a b Barr, Sabrina (11 May 2019). "RAMADAN 2019: HOW TO FAST RESPONSIBLY DURING THE MUSLIM HOLY MONTH". independent.co.uk. Independent. Dibukak ing 27 May 2019. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "IN" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b "Ramadan 2019: Why is it so important for Muslims?". aljazeera.com. Aljazeera. 5 May 2019. Dibukak ing 27 May 2019. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "AL" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda