Ihsan Jampes

Syeikh Ihsan Jampês utawa kaloka kanthi sebutan Syeikh Ihsan bin Muhammad Dahlan Al-Janfasi Al-Kadiri (lair ing taun 1901 ing Kampung Jampes, Désa Putih, Kacamatan Gampengrejo, Kabupatèn Kediri, Jawa Timur-tilar donya 16 September 1952 kanthi umur 51 taun) ya iku ulama gedhé asal Kediri kang anduwéni prabawa ing ndalêm panyebaran ajaran Islam ing tlatah nusantara ing abad 20.[1][2] Syeikh Ihsan uga ulama kang ngadegaké Pondok Pesantren Jampes ing Dusun Jampes, Désa Putih, Kacamatan Gampengrejo, Kabupatèn Kediri[3] Syeikh Ihsan kaloka liwat karyané Siraj ath-Thalibin, ya iku penjelasan (syarah) saking kitab Minhaj al-Abidin karangan Imam al-Ghazali.[4]

Cathetan sikilBesut

  1. H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5. Halaman 408-412.
  2. "Syekh Jampes, Ulama Dunia dari Kediri". www.republika.co.id. 4 Agustus 2009. Dibukak ing 3 Mèi 2014.
  3. www.santridayah.com: Syekh Ihsan Muhammad Dahlan Al Jampesi Pengarang Kitab Siraj Al Thalibin. Diakses 3 Mèi 2014
  4. www.warkopmbahlalar.com: Kyai Ihsan Jampes: Pemilik Umur yang Berkah. Diakses 3 Mèi 2014