Ilsyah Ryan Reza

Ilsyah Ryan Reza
Ilsyah Ryan Reza.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairIlsyah Ryan Reza
ParabanReza
Pakaryanpemain musik, penulis lagu
PirantiDrum
Mangsa akarya1997 - saiki

Ilsyah Ryan Reza lair ing Poso ,Sulawesi Tengah, 11 Maret 1977; umur 43 taun, wis seneng musik wiwit cilik.[1] Waktu iku, priya kelahiran Poso 11 Maret 1977 iki duwé niyat dadi vokalis.[1] Tanapi, niatan mau ora bisa terwujud, Pasalé,bapak lan ibuné ora pengen Reza dolanan.[1] wong tuwané pengen Reza serius sekolah lan bisa lulus ning wektuné.[1]

banjur ing taun 1993 reza wiwit bandel, wektu masuk SMA, dhèwèké wiwit nekad main band.[1] Kebeneran, wektu iku Reza sekeluarga pindah ke Palu, Bareng kanca-kanca anyaré, reza mbentuk band bernama Crue 21.[1] kang Mainaké lagu-lagu God Bless, Reza kebagian dadi vokalis, Crue iku singkatan saka Cerita Remaja Untuk Esok, Angka 21 di gawé karena sepakat ngeband tekan umur 21.[1]

Gara-gara drummer metu, Reza dadi sok kebagian tugas nyanyi karo ngedrum, ya iku Tino, sahabaté, kang ngajarin Reza mainké beduk Inggris iku.[1] nyatané, dhèwèké ketagihan dadi drummer, Tahun 1996, Reza lunga ing Bandung. ing wektu iku, tujuané kanggo nuntut ngèlmu lan ngeraih gelar sarjana.[1] Soale, dhèwèké ora gelem ngecewaké wong tuané.[1]

tekan Bandung, reza berubah pikiran.dhèwèké ngedrum manèh ing sawijining band jejeneng D’Are kang mainké musik hardcore.[1] Kebiasaan ngebandné katerusan.[1] banjur gabung karo band all around jejudul Black Forest kang dadi home band ing Klab Pista, Kafe O’ Hara lan Fame.[1] Terakir, reza gabung gabung ing Peterpan bandsakwise Ari drummer asliné, metu lan kerja.[1]

Bareng Peterpan, Reza wiwit katon kesuksesané. Awalé, mung dadi sijining band kang dikenal ing berbagai kafe ing Bandung.[1] banjur dadi band pendatang baru kang dikenal liwat singel Mimpi Yang Sempurna.[1] kang bisa ngedol jutanan kopiané.[1]

Diskografi Bebarengan Karo Peterpan BandBesut

ALBUM[2]Besut

PENGHARGAAN bebarengan karo Peterpan band[2]Besut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q Reza Peterpan dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. a b Diskografi Peterpan dipununduh tanggal 10 Juni 2011