Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis nggih punika filem drama komedi musikal saking Amérikah Sarékat-Prancis ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning Joel Coen lan Ethan Coen. Juru damel kapasrahaken dhumateng Joel Coen, Ethan Coen lan Scott Rudin. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Joel Coen lan Ethan Coen. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund, Justin Timberlake lan F. Murray Abraham.

Inside Llewyn Davis
Barkas:Inside Llewyn Davis Poster 2013.JPG
Poster film Inside Llewyn Davis
DisutradaraniJoel Coen
Ethan Coen
DiprodhuseriJoel Coen
Ethan Coen
Scott Rudin
DiskénariyoniJoel Coen
Ethan Coen
DibintangiOscar Isaac
Carey Mulligan
John Goodman
Garrett Hedlund
Justin Timberlake
F. Murray Abraham
SinématografiBruno Delbonnel
Dibesut déningRoderick Jaynes
Perusahaan
prodhuksi
StudioCanal
Scott Rudin Productions
Mike Zoss Productions
Dibabar déningCBS Films
Tanggal metu
  • Mèi 19, 2013 (2013-05-19) (Festival Film Cannes)
  • Dhésèmber 6, 2013 (2013-12-06) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 10, 2014 (2014-01-10) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
105 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
Prancis[2]
BasaBahasa Inggris
Rantaman$11 juta[3]
Kalarisan$32,935,319[4]

Filem Inside Llewyn Davis kagiyaraken kaping pisanipun wonten adicara pahargyan Festival Film Cannes ing surya 19 Mei 2013.[5][6] Salajengipun kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 6 Desember 2013 kanthi winatesan, lan 10 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[7][8] Inside Liewyn David nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paragaBesut

  • Oscar Isaac minangka Llewyn Davis
  • Carey Mulligan minangka Jean Berkey
  • John Goodman minangka Roland Turner
  • Garrett Hedlund minangka Johnny Five
  • Justin Timberlake minangka Jim Berkey
  • F. Murray Abraham minangka Bud Grossman
  • Adam Driver minangka Al Cody
  • Stark Sands minangka Troy Nelson
  • Ethan Phillips minangka Mitch Gorfein
  • Robin Bartlett minangka Lillian Gorfein
  • Alex Karpovsky minangka Marty Green
  • Max Casella minangka Pappi Corsicato
  • Sylvia Kauders minangka Ginny
  • Marcus Mumford minangka Mike Timlin

Pangalembana para juru kritikBesut

Filem Inside Llewyn Davis nampi pangalembana saking para juru kritik. Punika katawis saking Rotten Tomatoes, ingkang mratélaaken bilih filem niki pikantuk pandhemenan 93%, adhehasar saking 258 tanggepan, kanthi rata-rata 8.5/10.[9] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 93 saking100, saking 52 juru kritik, negesaken bilih filem punika tuhu saé.[10]

Box officeBesut

Fielm Inside Llewyn Davis kasil ngempalaken arta dumugi $13,235,319 saking pamirsa Amerika Ler, lan $19,700,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $32,935,319, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.[4]

RujukanBesut

  1. "Inside Llewyn Davis (15)". British Board of Film Classification. January 14, 2014. Dibukak ing March 3, 2018.
  2. "Inside Llewyn Davis (2013)". British Film Institute. Dibukak ing July 30, 2014.
  3. Phillips, Michael (October 24, 2013). "When movies make the most of their budgets, it shows". Chicago Tribune. Tribune Company. Dibukak ing January 12, 2014.
  4. a b "Inside Llewyn Davis (2013)". Box Office Mojo. Dibukak ing March 3, 2018.
  5. "2013 Official Selection". Festival Film Cannes. April 18, 2013. Dibukak ing April 18, 2013.
  6. Knegt, Peter (May 9, 2013). "Here's The Screening Schedule For The 2013 Cannes Competition Lineup". The Playlist. Indiewire. Dibukak ing May 9, 2013.
  7. McNary, Dave (May 3, 2013). "Coen Brothers' Inside Llewyn Davis Dated For Dec. 6". Variety. Reed Business Information. Dibukak ing May 7, 2013.
  8. Brooks, Brian (December 22, 2013). "Specialty Box Office: Her Nabs $42K Per-Screen; Bollywood's Dhoom 3 Sizzles; The Past Coasts In Opening; Llewyn Davis Still Faring Well". Deadline Hollywood.
  9. "Inside Llewyn Davis (2013)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing March 3, 2018.
  10. "Inside Llewyn Davis reviews". Metacritic. Dibukak ing March 3, 2018.

Pranala njawiBesut