Tuduhaké menu pokok

Paul Jackson Pollock (28 Januari 191211 Agustus 1956) punika satunggiling pelukis Amérikah Sarékat ingkang cekap gadhah prabawa lan wujud tokoh utami ing obahan abstrak espresionis. Panjenenganipun tilar donya ing satunggiling kacilakan montor caket griyanipun ing Long Island, New York.

Jackson Pollock
Namuth - Pollock.jpg
Fotografer Hans Namuth ndhokumentasikaké kaunikan tèknik lukisan Pollock.
BangsaAmérika
Kondhang ingPelukis
ObahanAbstrak expresionis
PangaubanPeggy Guggenheim

Karya utamiBesut

Pranala njawiBesut