Janchi-guksu

Janchi-guksu (basa Korea: 잔치 국수) utawa mi perjamuan yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sajian mi Korea sing kalebu mie tepung gandum ing duduh kaldu ringan sing digawe saka iwak teri lan kadhang uga dasima (kelp). Duduh kaldu daging sapi bisa uga diganti duduh kaldu teri. Dadi karo saos sing digawe saka minyak wijen, ganjang lan bubuk cabai lan daun bawang cilik . Irisan jidan (지단, endhog goreng) sing tipis, ditambah ( gim ) lan zucchini ditambahake ing ndhuwur sajian minangka hiasan . Janchi-guksu duwe macem-macem hiasan kanthi mi. Tembung "Janchi" tegese "pesta" ing basa Korea. Jeneng kasebut asale saka ngendi wong bisa ngrasakake ing dina riyaya kayata nikahan utawa ulang taun kaping sewidak. [1]

Janchi-guksu
Janchi-guksu.jpg
A bowl of janchi-guksu
Jeneng liyanéBanquet noodles
JinisGuksu
Panggonan asalKorea
Buku masakan: Janchi-guksu  Médhia: Janchi-guksu
Korean name
Hangul잔치국수
Hanjan/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnajanchi-guksu[1]
McCune–Reischauerchanch'iguksu

RujukanBesut

  1. "잔치국수". National Institute of Korean Language. Dibukak ing 2018-02-13.