Tuduhaké menu pokok

Jean Baptiste Joseph Fourier (21 Maret 1768 - 16 Mèi 1830) punika matématikawan lan fisikawan Prancis ingkang paling dipuntepangi amargi miwiti panylidhikan deret Fourier lan panrapanipun ing perkawis arus panas. Transformasi Fourier ugi dipunparingi asma kanggé ngurmati piyambakipun.

Joseph Fourier
Fourier2.jpg
Jean Baptiste Joseph Fourier
Lair(1768-03-21)21 Maret 1768
Auxerre, Burgundy, Kingdom of France (now in Yonne, France)
Pati16 Mèi 1830(1830-05-16) (umur 62)
Paris, Kingdom of France
PadununganFrance
BangsaFrench
Alma materÉcole Normale
Kondhang ingFourier series
Fourier transform
Fourier's law of conduction
Karièr ngèlmiah
BabaganMathematician, physicist, and historian
InstitutionsÉcole Normale
École Polytechnique
Juru pamrayogya dhoktoralJoseph Lagrange
Mahasiswa dhoktoralGustav Dirichlet
Giovanni Plana
Claude-Louis Navier

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

  • Tèks awal saking Rouse History of Mathematics ingkang wonten ing domain umum
  • Fourier, J.-B.J. Mémoires d l'Académie Royale des Sciences de l'Institute de France VII. 570-604 (1827) (greenhouse effect essay)

Pranala njawiBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.