José Paulo Bezerra Maciel Júnior

José Paulo Bezerra Maciel Júnior, umum dikenal minangka Paulinho, (lair ing São Paulo, 25 Juli 1988; umur 31 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka Brazil kang saiki main minangka glandhang kanggo FC Barcelona.[3] Paulinho miwiti kariripun ing Po de Acar taun 2003 lan gabung ing skuad eném ngantos dumigi 2005.[3] Paulinho gagal ngamanaken posisinipun ing tim utami.[3] Awit saking punika, lajeng Paulinho mutusaken kanggé ijrah medal saking Brasil.[3] Paulinho lajeng main ing klub FC Vilnius satunggaling klub ing Lithuania.[3] Paulinho namung main kalih mangsa ing klub punika. Sanajan main ngantos 38 laga pertandhingan, nanging ing pungkasaning mangsa FC Vilnius dipundegradasi ing mangsa 2007.[3] Paulinho nglajengaken main ing klub Polandia, nanging namung semusim lajeng wangsul malih ing tim Po de Acar.[3]

Paulinho
Jose Paulo Bezerra Maciel Junior 2013.jpg
Paulinho main ing Timnas Brasil taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa José Paulo Bezerra Maciel Júnior[1]
Tanggal lair (1988-07-25) 25 Juli 1988 (umur 31)
Papan lair São Paulo, Brazil
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 15
Karir nom
2004–2005 Pão de Açúcar
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 FC Vilnius 38 (5)
2007–2008 ŁKS Łódź 17 (0)
2008–2009 Pão de Açúcar 0 (0)
2009–2010 Bragantino 28 (6)
2010–2013 Corinthians 86 (20)
2013–2015 Tottenham Hotspur 45 (6)
2015–2017 Guangzhou Evergrande 63 (17)
2017– Barcelona 17 (7)
Tim nasional
2011– Brazil 46 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:22, 7 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Pranala njawiBesut

(ing basa Indonésia) Profil Paulinho

RujukanBesut

  1. Premier League Squad Numbers 2013/14(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. Premier League Squad Numbers 2013/14 |Paulinho(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. a b c d e f g Paulinho(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)