Tottenham Hotspur F.C.

Tottenham Hotspur Football Club (éjaan Inggris: [ˈtɒʔnəm]) (LSETTNM), kerep dicekak Spurs, iku sawijining klub bal-balan Liga Primèr Inggris saka Tottenham, London Lor.[2] Ing taun 1888, Tottenham mindahke stadione saka Tottenham Marshes menyang Northumberland Park sing wis nganggo sistem tiket kanggo penontone.[2] Ing taun 1892, sawisé dirayu karo Royal Arsenal (mengko dadi Arsenal), sing duwé kapenginan malebu anggota Southrn League.[2] Nanging ditolak ngepasi ora kapilih ning 23 tim sing panyuwun sing ora antuk suara voting.[2] Sakbibare iku ngalih status dadi professional sadurungé natal 1895 lan duwé kekarepan mlebu Southern League.[2] Usahane iki antuk kasil lan sukses. Ing taun 1898 Charles Roberts dadi pelatihe klub sing mengkone dipanggoni nganti taun 1943.[2] Ing taun 1889, Spurs yasa markas anyar ning cerakke High Road, Tottenham.[2] Stadion Anyar iku terus dijenengi White Hart Line stadion Spurs kang dipanggoni nganti taun 2017 .[3] Saiki stadhion White Hart Lane wis digedhèkakè kapasitasé lan salin jeneng dadi New White Hart Lane. Ing taun 1901, Tottenham njuwarai Piala FA lan namung siji klub njaba liga sing menangke piala iku saksuwene dianakke Football League digawé.[3] Ih wektu pahargyan, piala iku diwènèhi pita warna saka bojo direktur Spurs Morton Cadman lan katerusan nganti saiki.[3] Tottenham mlebu kanggo anggota Football League ing taun 1908-1909, kepilih liwat voting.[3] ing mangsa perdana ning divisi 2, Spurs langsung promosi ning divisi 1 sawisé dadi runner up.[3] nanging ning divisi 1 iki, Spurs namung manggon ning papan ngisor klasemen nganto Perang Dunia 1 mbledhos lan bal-balan diendhekke int taun (1914-1915).[3]

Tottenham Hotspur
Jeneng dawaTottenham Hotspur Football Club
ParabanSpurs, Lilywhites
Yasa1882; 139 taun kapungkur (1882) (minangka Hotspur F.C.)
StadhiyonNew White Hart Lane
Momotan36,310[1]
BakuPertamina
MantriDaniel Levy
MènèjerMauricio Pochettino
LigaPremier League
2010–11Premier League, 3th
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season
Stadhion anyar Tottenham Hotspur kang dibuka taun 2019
Stadhion White Hart Lane kang saiki wis didandani dadi Stadhion Tottenham Hotspur

RujukanBesut

  1. "White Hart Lane". Sky Sports. Dibukak ing 1 March 2011.
  2. a b c d e f g [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  3. a b c d e f [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  • Tottenham Hotspur Official Handbook 2006–07
  • Matthews, Tony (2001). The Official Encyclopaedia of Tottenham Hotspur. Brightspot. ISBN 0-9539288-1-0.
  • Soar, Phil (1998). The Hamlyn Official History of Tottenham Hotspur 1882–1998. Hamlyn. ISBN 0-600-59515-3.
  • Goodwin, Bob (2003). Spurs: The Illustrated History. Bredon. ISBN 1-85983-387-X.
  • Harris, Harry (1990). Tottenham Hotspur Greats. Sportsprint. ISBN 0-85976-309-9.
  • Holland, Julian (1961). Spurs – The Double. Heinemann. no ISBN.
  • Ferris, Ken (1999). The Double: The Inside Story of Spurs' Triumphant 1960–61 Season. Mainstream. ISBN 1-84018-235-0.
  • n/k (1986). The Glory Glory Nights. Cockerel. ISBN 1-869914-00-7.
  • Davies, Hunter (1985). The Glory Game: A Year in the Life of Tottenham Hotspur. Mainstream. ISBN 1-85158-003-4.
  • Fynn, Alex; Guest, Lynton (1991). Heroes and Villains: The Inside Story of the 1990–91 Season at Arsenal and Tottenham Hotspur. Penguin. ISBN 0-14-014769-1.
  • Nathan, Guy (1994). Barcelona to Bedlam: Venables/Sugar – The True Story. New Author. ISBN 1-897780-26-5.
  • Fynn, Alex; Davidson, H. (1996). Dream On: A Year in the Life of a Premier League Club. Pocket Books. ISBN 0-671-85509-3.
  • Cloake, Martin; Powley, Adam (2004). We are Tottenham: Voices from White Hart Lane. Mainstream. ISBN 1-84018-831-6.
  • Ratcliffe, Alison (2005). Tottenham Hotspur (Rough Guide 11s): The Top 11 of Everything Spurs. Rough Guides. ISBN 1-84353-558-0.
  • Mullery, Alan; Trevillion, Paul (2005). Double Bill: The Bill Nicholson Story. Mainstream. ISBN 1-84596-002-5.
  • Hale, Steve E. (2005). Mr Tottenham Hotspur: Bill Nicholson OBE – Memories of a Spurs Legend. Football World. ISBN 0-9548336-5-1.
  • Scholar, Irving (1992). Behind Closed Doors: Dreams and Nightmares at Spurs. André Deutsch. ISBN 0-233-98824-6.
  • Bose, Mihir (1996). False Messiah: The Life and Times of Terry Venables. André Deutsch. ISBN 0-233-98998-6.
  • Allen, Clive (1987). There’s Only One Clive Allen. Weidenfeld and Nicolson. ISBN 0-213-16953-3.
  • Ardiles, Osvaldo (1983). Ossie. Sidgewick & Jackson. ISBN 0-283-98872-X.
  • Bowler, David (1997). Danny Blanchflower: The Biography of a Visionary. Orion. ISBN 0-575-06504-4.
  • Gascoigne, Paul (2005). Gazza: My Story. Headline. ISBN 0-7472-6818-5.
  • Silver, Neil (2000). David Ginola: Le Manifique. HarperCollins. ISBN 0-00-710099-X. |first1= missing |last1= (pitulung)
  • Greaves, Jimmy (2004). Greavsie: The Autobiography. Time Warner. ISBN 0-7515-3445-5.
  • Hoddle, Glenn; Harris, Harry (1987). Spurred to Success: The Autobiography of Glenn Hoddle. Queen Anne. ISBN 0-356-12797-4.
  • Harris, Harry (1995). Klinsmann. Headline. ISBN 0-7472-1517-0.
  • Mackay, Dave; Knight, Martin (2004). The Real Mackay: The Dave Mackay Story. Mainstream. ISBN 1-84018-840-5.
  • Sheringham, Teddy (1999). Teddy. Time Warner. ISBN 0-7515-2844-7.
  • Stein, Mel; Waddle, Chris (1998). Chris Waddle. Pocket Books. ISBN 0-671-00495-6.
  • Waring, Peter (2004). Tottenham Hotspur Head to Head. Breedon Books.
  • Freeman, Malcolm (2008). Lads – The Seventies. Lulu.
  • Freeman, Malcolm (2009). Lads – The Eighties. Lulu.

Pranala njabaBesut

News sites

Cithakan:BBC Football Info

Kang sadurungé
  Atlético Madrid
European Cup Winners' Cup Winner
1962–63
Runner-up:   Atlético Madrid
Kang sawisé
  Sporting Lisbon
Kang sadurungé
Inaugural Champions
UEFA Cup
1971–72
Runner-up:   Wolverhampton Wanderers
Kang sawisé
  Liverpool
Kang sadurungé
  Anderlecht
UEFA Cup
1983–84
Runner-up:   Anderlecht
Kang sawisé
  Real Madrid

Cithakan:Tottenham Hotspur F.C.