Judika

Judika Nalon Abadi Sihotang (lair ing Sidikalang, Dairi, Sumatera Utara, 31 Agustus 1978; umur 43 taun) utawi misuwur kanthi asma Judika, inggih punika penyanyi ingkang misuwur minangka runner-up Indonesian Idol 2.[1] Bakatipun ing bab nyanyi sampun katingal wiwit panjenenganipun lenggah ing bangku Sekolah Dasar ing Brastagi, Sumatera Utara.[1]

Kangjeng Raden Harya
Judika
Judika.jpg
LairJudika Nalon Abadi Sihotang
Jeneng liyaK.R.H. Kencananingrat ( saking Kraton Surakarta Hadiningrat )
Pakaryanaktor, penyanyi

Ngantos Judika naté damel grup musik kaliyan kanca-kancanipun, sarta naté dados juwara Bahana Suara Pelajar ing tingkat provinsi Sumatera Utara.[1] Sasampunipun sukses ing Indonesian Idol,[2] Judika naté ngrilis album Seri Cinta ing taun 2005 lan One ing taun 2007.[1] Judika naté pacaran kaliyan Runner Up I Puteri Indonesia 2007, Duma Riris Silalahi.[1] Ing taun 2009, Judika ngrilis album solonipun ingkang kaping kalihipun.[1] Ing album punika, Judika kathah ngusung genre musik rock. Ing album punika, Judika boten namung nyanyi kemawon nanging ugi ngripta lagu piyambak.[1] Judika ugi naté nyobi akting ing filem Tarix Kabrix, Judika wiwit angsal tawaran main filem biyoskup.[1] Main filem Bola itu Bundar, Impal (Pariban) kaliyan pancaripun, Duma.[1] Sanajan kalebet juru main énggal ing bab kagunan peran, nanging Judika sampun serius anggènipun nyobi akting punika.[1] Judika angsal kanugrahan minangka Ingkang maragani Pendatang Baru Pria Terbaik kanthi filem Si Jago Merah.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k Judika Nalon Abadi Sihotang dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. Kiprah Baru Judika dalam Mahadewa dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawiBesut