Indonesia Idol yaiku salah sijining kompètisi nyanyi sing ditayangke ana ing digawé dèning Simon Fuller kang diprodhuksi dèning Team Production RCTI lan Fremantle Media Asia, wiwit ditayangake ing RCTI tanggal Marèt 2004 lan dadi salah sijining pèrtunjukan paling populér ing sèjarah televisi Indonesia. Bagéyan saka francais, minangka pertunjukan saka UK nuduhake Pop Idol .

Konsép séri kasèbut yaiku golék artis rèkaman solo sing anyar yén pèmènang ditèmtokake dèning para pamirsa. Liwat pèmilihan téks tèlpon lan SMS, pamirsa wis milih 9 pèmènang, yaiku Joy Tobing, Mike Mohede, Ihsan Tarore, Rini Wulandari, Aris Runtuwene, Igo Pentury, Regina Ivanova, Nowela Auparay, lan Maria Simorangkir (kadhaptar miturut urutan kronologis).

Sèri kasèbut gunakake panel juri sing ngritik pagèlaran kontéstan. 4 juri asli yaiku musisi musik jazz AMI Anugrah Indra Lesmana, pop diva Titi DJ - AMI Award, pènyiar radio Meuthia Kasim lan sutradara film Dimas Djayadiningrat . Juri tamu yaiku musisi, pènyanyi, produsen hiburan, lan impresario Anang Hermansyah, musisi, produser musik, lan pènyiar televisi Maia Estianty, Indonesian Movie Award - aktris lan penyanyi pop BCL, mantan pimpinan Dewa 19 lan pop-rock penyanyi Ari Lasso, lan dadi juara ing Idol Indonesia musim 2 Judika . Juri liyane sing wis dadi bagian saka pertunjukan yaiku penyiar radio lan televisi Indy Barends, joki video MTV lan aktor Jamie Aditya, komposer lan konduktor Erwin Gutawa, pop diva Rossa, superstar Indonesia lan juru paraga Agnes Monica, produser Ahmad Dhani, frontman saka Gigi Armand Maulana, lan vokalis Kotak Tantri Syalindri .

Acara kasebut diwiwiti dening penyiar radio DJ Amelia Natasha aka Ata lan penyiar TV Irgi Ahmad Fahrezy. Ing taun 2006, jockey video MTV Daniel Mananta ganti Irgi dadi penyiar utama lan penyanyi Dewi Sandra ganti Ata ing taun 2008. Ing taun 2010, Daniel Mananta dadi siji-sijine penyiar kanggo program iki nganti taun 2012. Ing taun 2014, Pica Priscilla lan Lolita Agustine gabung karo Daniel Mananta dheweke minangka penyiar sing nyiarke acara ing mburi panggung.Nalika taun 2017, Sere Kalina karo Daniel Mananta diisi minangka penyiar utama.

Idol Indonesia menang Penghargaan Panasonic ing 2005 lan 2006 kanggo Acara Ragam Musik Paling Paling apik. Iki uga ngalahake pesaing, Akademi Fantasi Indosiar, sing dikenal kanthi lokal minangka AFI, nanging ing taun 2004 AFI menang penghargaan Terbaik Reality Show ing Panasonic Awards 2004. Dewan Pariwisata Singapura uga menehi hadiah ing Indonesia kanggo Idol Musim 1 kanthi ngundang Top 11 kontestan menyang American Idol World Tour ing kana. Bungah, sing menang musim 1, dadi pambuka konser pertama kasebut.

Nanging sawise musim kaping lima, acara kasebut diterusake amarga penurunan rating, lan diterusake musim kaping enem ing taun 2010. Musim kapitu ditindakake ing taun 2012 lan kanthi cepet dadi musim paling sukses ing sejarah Idol Indonesia . Originally ngrancang bakal diganti Inggris hit The X Factor ing 2013, loro nuduhake isih nyebar ing saben taun gantian.

Ing taun 2014, Rating Idol Indonesia mudhun. Lan ing taun sabanjure, tepat ing wulan Nopémber 2015, program Idol Indonesia, bakal dicopot saka dhaptar program RCTI lan diganti ing ngarsane The Voice Indonesia dianggep luwih populer ing jagad iki. Nanging, amarga peringkat rendah The Voice Indonesia, RCTI ngumumake ing wulan Juni 2017, yen Idol Indonesia bakal bali sawise hiatus telung taun.

Juri lan PenyiarBesut

Acara kasebut asline ana papat hakim, yaiku musisi, instrumental, lan lambang jazz Indonesia Indra Lesmana, pop pop sunda di Indonesia Titi DJ, kapribadian radio Meuthia Kasim, lan direktur film Dimas Djayadiningrat aka Dimas Djay. Ing musim kaping telu, Indy Barends radio lan televisi ngganti Meuthia Kasim amarga kesehatan Meuthia. Indy mung kari setaun lan tinggal acara sadurunge musim papat. Ing musim papat, joki video MTV, aktor, lan host radio Jamie Aditya ngganti Indy Barends lan musisi, penyanyi, produser, lan impresario Anang Hermansyah ngganti Dimas Djay sing nilar panel sawise telung musim. Ing musim lima, Jamie metu panel lan mung telung hakim, Indra, Titi, lan Anang sing dadi hakim. Ing taun 2010, Indra Lesmana lan Titi DJ metu saka panel lan diganti karo komposer lan konduktor Erwin Gutawa lan superstar Indonesia Agnes Monica . Indonesia lan Malaysia pop dewa Rossa gabungan panel kanggo dadi hakim papat. Lan ing taun 2012, Anang Hermansyah lan Agnes Monica bali dadi hakim, nalika dadi pengurus Dewa 19, musisi, komposer, lan produser musik hits Ahmad Dhani ngganti Erwin Gutawa ing panel. Ing 2014, Titi DJ bali menyang panel sawise telung musim ora ana. nalika Agnes Monica ninggal panel hakim lan diganti karo penyanyi lan vokalis Kotak Band Tantri Syalindri . Anang lan Dhani isih bali dadi hakim. Ing 2018, RCTI ngumumake kabeh hakim wiwit musim pungkasan ora bakal bali lan panel formasi diganti saka papat hakim dadi limang hakim. Penyanyi pop-rock lan mantan ing ngarep Dewa 19 Ari Lasso, pimpinan Gigi lan penulis lagu Armand Maulana, produser musik lan musisi Maia Estianty, aktris lan penyanyi popL sing misuwur, lan pemenang runner musim Idol Indonesia 2 Judika kabeh disiapake. panel kasebut. Ing musim mbesuk 10 utawa disebut "Idol X", kabeh hakim saka musim sadurunge dikonfirmasi kanggo bali, kajaba Armand amarga tugasé ing pertunjukan bakat liyane, lan diganti hakim musim sadurunge Anang Hermansyah sawise musim hiatus.

Para hakim tamu bisa uga ditetepake. Ing musim siji, hakim tamu ana pop diva Krisdayanti. Ing musim loro, musisi, produser musik, komposer, lan penulis lagu Yovie Widianto [1] ngganti Dimas Djay lan frontman Dewa 19, musisi, komposer, penulis lagu, lan produser musik, Ahmad Dhani [2] ngganti Meuthia Kasim ing sembarang audisi kutha. Ing musim kaping papat, ing pirang-pirang kali, Titi DJ diganti karo pelawak, aktris, host radio, lan penyanyi Tika Panggabean [3] ing pertunjukan Spectacular. Ing musim enem, penyanyi gantian, panulis lagu, produser musik, komposer, lan panata musik Melly Goeslaw, Ahmad Dhani, pimpinan rumah tangga ST 12 Charly Van Houten, front of Ungu Pasha, lan frontman Gigi Armand Maulana minangka hakim tamu ing pertunjukan sing luar biasa.

Para hakim tamu digunakake ing babak audisi kanggo musim lima, enem lan pitung, kaya ta penyanyi Rio Febrian, Melly Goeslaw, penyanyi lan penulis lagu Nugie, lan Yovie Widianto ing musim lima [4] Melly Goeslaw, Ahmad Dhani,[5] penyanyi Hedi Yunus, penyanyi pop-jazz Andien, lan penyanyi Nina Tamam ing pitung musim.

Rong mangsa kasebut pisanan disedhiyakake dening Amelia Natasha aka Ata lan Irgi Ahmad Fahrezy. Irgi mandheg sawise musim kaping kalih lan diganti dening Daniel Mananta . Ing musim lima, Ata ninggalake pertunjukan lan diganti karo RnB, nari, lan penyanyi pop, Dewi Sandra . Wiwit musim enem, mung Daniel Mananta sing dadi host ing pertunjukan iki.

RujukanBesut

  1. Yordenaya, Ine (26 May 2005). "Yovie Keluar, Dimas Djay Masuk Lagi". DetikHot.
  2. Fatia, Puteri (8 July 2005). "Ahmad Dhani Gantikan Meuthia Kasim di Indonesian Idol". DetikHot.
  3. Dian, Yulia (10 June 2007). "Tika Panggabean: Jadi Juri Idol Seberat Badan Saya". DetikHot.
  4. Rossa Jadi Juri Tamu. Retrieved 6 July 2010
  5. Indonesian Idol Usung Tema ‘Tribute to Ahmad Dhani’. Pikiran Rakyat. 24 June 2010. Retrieved 6 July 2010