Tuduhaké menu pokok

Juwono Sudarsono (lair ing Ciamis, Jawa Kilèn, 5 Maret 1942; umur 77 taun) inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia ingkang njabat Mantri Pertahanan awit 21 Oktober 2004 ngnatos dumugi 22 Oktober 2009.[1] Panjenenganipun punika Mantri Pertahanan kapisan ingkang kapilih saking golongan sipil.[2] Sadèrèngipun punika sadangunipun 40 taun, saking taun 1959 ngantos 1999, Mantri Pertahanan tansah dipunjabat déning kalangan militér.[2]

Juwono Sudarsono
Menteri Pertahanan Juwono Sudarsono.jpg
Duta Besar RI untuk Inggris
Linggih
2003 – 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéNana Sutresna
Kang sawiséMarty Natalegawa
Mantri Pertahanan Républik Indonésia 21
Linggih
26 Oktober 1999 – 26 Agustus 2000
PrésidhènAbdurahman Wahid
Kang sadurungéWiranto
Kang sawiséMahfud MD
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMatori Abdul Djalil
Kang sawiséPurnomo Yusgiantoro
Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia 24
Linggih
21 Mèi 1998 – 20 Oktober 1999
PrésidhènBaharuddin Jusuf Habibie
Kang sadurungéWiranto Arismunandar
Kang sawiséYahya Muhaimin
Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia 3
Linggih
17 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéSarwono Kusumaatmadja
Kang sawiséPanangian Siregar
Rerincèn dhiri
Lair (1942-03-05) Maret 5, 1942 (umur 77)
Jepang Ciamis, [[Jawa Barat]], Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia
AlmamaterUniversitas Indonésia
London School of Economics and Political Science
AgamaIslam

Panjenenganipun punika lulusan sarjana saking Universitas Indonésia lan Ph.D. saking London School of Economics and Political Science, London.[2] Panjenenganipun punika putranipun Soedarsono, tilas Mantri Dalam Negeri Indonésia nalika Kabinet Sjahrir II.[2]

Nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn BJ Habibie wonten ing Kabinet Reformasi Nasional, Juwono Sudarsono njabat Mantri Pendidikan Nasional, lajeng nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid panjenenganipun pinitados dados Mantri Pertahanan (1999-2000).[2]

Panjenenganipun ugi dipunangkat dados Duta Besar Luar Biyasa Berkuasa Penuh kanggé Inggris ngantos taun 2004.[2] Nalika tanggal 21 Oktober 2004 panjenenganipun dipunlantik minangka Mantri Pertahanan ing pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ngantos dumugi taun 2009.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. a b c d e f g Prof.Dr.Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)

Pranala njawiBesut

Juwono Sudarsono