KFC

rantai panganan cepet Amerika

KFC (singkatan saka Kentucky Fried Chicken [1] ) minangka rantai restoran panganan cepat saji Amerika sing bermarkas ing Louisville, Kentucky, sing duwe spesialisasi pitik goreng . Iki minangka rantai restoran paling gedhe nomer loro ing donya (sing diukur kanthi adol) sawise McDonald's, kanthi 22.621 lokasi global ing 150 negara ing As of December 2019 . [2] Rantai kasebut minangka anak perusahaan Yum! Merek, perusahaan restoran sing uga duwe jaringan Pizza Hut, Taco Bell, lan WingStreet . [3]

KFC Corporation
Subsidiary
Sana jaringanwww.kfc.com

KFC didegake dening Kolonel Harland Sanders, wirausaha sing wiwit adol pitik goreng saka restoran pinggir dalan ing Corbin, Kentucky, nalika Great Depression . Sanders ngenali potensial konsep waralaba restoran, lan franchise "Kentucky Fried Chicken" sing kaping pisanan dibukak ing Utah ing taun 1952. KFC ngapopulerake pitik ing industri panganan cepat saji, nggawe pasar kanthi nantang dominasi hamburger . Kanthi menehi jeneng "Kolonel Sanders", Harland dadi tokoh sejarah budaya Amerika sing misuwur, lan citrane tetep digunakake ing pariwara KFC nganti saiki. Nanging, ekspansi perusahaan kanthi cepet ngluwihi Sanders sing wis tuwa, lan dheweke adol menyang klompok investor sing dipimpin dening John Y. Brown Jr. lan Jack C. Massey ing taun 1964.

Konter ing KFC ing Bandung, Indonesia

Ing Indonesia, KFC minangka rantai restoran paling gedhe ing Kulon, kanthi 466 outlet ing Desember 2013 [4] Rantai kasebut tuwuh kanggo ngramal pangsa pasar 32 persen, lan item menu kalebu spaghetti, bungkus lan bubur pitik. [5] Master franchisee yaiku PT Fastfood Indonesia. [6]

Outlet pertama dibukak ing Jakarta taun 1979. [6] Salim Group, konglomerat paling gedhe ing Indonesia, dadi pemegang saham utama ing taun 1990, sing nyedhiyakake dana kanggo perusahaan kanggo ekspansi utama. Francaise utama, PT Fastfood Indonesia, terdaftar ing Bursa Efek Indonesia ing taun 1993.

Wedges KFC " Cheezy ", mung kasedhiya ing negara kasebut. Pisanan dikenalake udakara taun 2005, iki minangka salah sawijining barang laris ing KFC Malaysia.
2 potong kombo Ayam "Panas & Pedhes" disedhiyakake karo nasi kolonel, coleslaw lan saus cabai Thailand ; nganggo Nugget Ayam KFC kanthi saos krim asem ing sisih kiwa ndhuwur gambar. Akin kanggo umume pasar Asia, KFC Malaysia uga nawakake nasi ing menu wiwit taun 2010. Ngemot tradisi kuliner lokal, nasi KFC Malaysia entuk inspirasi saka nasi pitik Hainanese lokal. Kajaba iku, Nugget pitik KFC uga asale saka Malaysia sadurunge ditambahi menyang akeh outlet internasional.
KFC Panas Wings lan kentang goreng
Burger udang KFC ing KFC Vietnam, 2007
Menu Hot Wings disetel ing KFC Berlin
Zinger KFC dadi kentang goreng lan saus cabai Thailand ing Shah Alam, Malaysia. Zinger mlebu pasar Malaysia ing wulan April 1995.
KFC Dragon Twister, bungkus sing didol ing China
KFC Resep Asli pitik goreng

ReferensiBesut

  1. Keyser, Hannah (October 27, 2015). "12 Finger-Lickin' Facts About KFC - 8. "KFC" Doesn't Stand For Anything. Technically". Mental Floss. Dibukak ing January 2, 2020.
  2. "KFC: restaurants worldwide 2019". Statista (ing basa Inggris). Dibukak ing May 14, 2020.
  3. "YUM! Brands, Form 10-K, Annual Report, Filing Date Feb 22, 2018". secdatabase.com. Dibukak ing May 3, 2018.
  4. Rappeport, Alan (June 3, 2012). "Finger lickin' all over the world". Financial Times. Dibukak ing November 13, 2013.
  5. Patton, Leslie (February 25, 2013). "KFC Growth Seen Slowing as Indonesia Limits Franchisees". Bloomberg News. Dibukak ing February 27, 2013.
  6. a b "Profil Perusahaan" (ing basa Indonesia). KFC Indonesia. May 4, 2013.