Kabupatèn Kapuas Hulu

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia

Kabupatèn Kapuas Hulu iku salah siji Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Putussibau sing bisa ditempuh liwat transportasi Kali Kapuas adohé 846 km, liwat dalan dharat adohé 814 km lan liwat udara ditempuh nganggo pesawat saka Pontianak. Jembar wewengkon 29.842 km² lan sing ndunungi 186.318 jiwa (2002).

Kabupatèn Kapuas Hulu
Lambang Kapuas Hulu.png
Lambang Kabupatèn Kapuas Hulu
Moto: Bumi Uncak Kapuas


Locator map of Kapuas Hulu Regency in West Kalimantan.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas Hulu di Kalimantan Kulon
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian 1 Juni 1869
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 29.842 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 186.318 jiwa (2002)
 - Kepadatan 6
Démografi
 - Kode area telepon 0567
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web kapuashulukab.go.id

Wates wewengkonBesut

ing sisih lor karo: Sarawak (Malaysia Wétan)
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Sintang
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Sintang
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Timur

KacamatanBesut

Pranala njabaBesut