Kadesh

Kadesh (utawa Qadesh, Qadesh-di-Orontes; basa Het: Kadeš) ya iku kutha kuna di Levant, terletak di dekat hulu Sungai Orontes. Kutha iki dikira déning Kenneth Kitchen minangka reruntuhan Tell Nebi Mend,[1] antawis 24 km sisih kidul Homs (sek. 34°35′N 36°31′E / 34.583°N 36.517°E / 34.583; 36.517) ing cedhak Al Qusayr ing panggonan kang saiki dadi Suriah kulon nanging disebutke sajeroning naskah prasasti ngenani Pertempuran Kadesh minangka panggonan kang cedhak Tunip ing lemah Amurru.

Peta Suriah pada milenium kedua SM, menunjukkan letak Kadesh (Qadesh).

Cathetan sikilBesut

  1. Kitchen, K.A, "Ramesside Inscriptions", Volume 2, Blackwell Publishing Limited, 1996, hlm.16-17