Kaymak

Kaymak minangka produk susu krim sing padha karo krim klok, digawe saka susu kebo, sapi, wedhus, utawa wedhus ing Asia Tengah, sawetara negara Balkan, sawetara negara Kaukasus, wilayah Turk, Iran lan Irak .

Kaymak
Kaymak in Turkey.jpg
Kaymak from Turkey
Jeneng liyanéMalai
AjanganBreakfast and dessert
Panggonan asalTurkic Central Asia
Tlatah utawa prajaIran, Georgia, Turkey, Greece, Croatia, North Macedonia, Serbia, Montenegro, Bosnia and Herzegovina, Afghanistan, Azerbaijan, Iraq, Pakistan
Woworan pokokMilk
VariasiKaymer, Qaymer, Qeimer, Qaymiq
Buku masakan: Kaymak  Médhia: Kaymak

Cara tradisional nggawe kaymak yaiku nggodhok susu alon-alon, banjur godhog suwene rong jam kanthi panas sing asor banget. Sawise sumber panas dipateni, krim kasebut diluncurake banjur ditinggalake kanggo adhem (lan rada difermentasi ) nganti pirang-pirang jam utawa dina. Kaymak duwe persentase lemak susu sing akeh, umume udakara 60%. Iki nduweni konsistensi kandel, krim (ora kabèh kompak, amarga serat protein susu) lan rasa sing akeh.