Tuduhaké menu pokok
Kebon Raja Surabaya

Kebon Raja Surabaya utawi ingkang biyasa dipunwastani Kebon Binatang Surabaya (KBS) punika satunggiling kebon raja ingkang manggèn wonten ing Surabaya sisih Kidul.[1] Kebon Raja punika kalebet salah satunggaling kebon raja ingkang misuwur ing Indonésia.[1] Kebon Raja punika manggèn wonten ing Jalan Setail No. 1 Surabaya.[1] KBS gadhah kathah kéwan tropis.[1] Kajawi punika ugi wonten Akuarium, karantina toxidemi saha ruang nokturama (kéwan saba ndalu).[1] Kebon Raja Surabaya punika kebon Raja ingkang paling wiyar ing Asia Kidul-wétan.[1] Wonten ing kebon raja punika dumunung kirang langkung 300 spésies satwa ingkang bènten-bènten, saha wonten kéwan ingkang cacahipun kirang langkung 4300.[1] Ing kebon raja punika ugi wonten satwa langka Indonésia utawi satwa langka ing donya kados ta jinis Mamalia, Aves, Reptilia, Pisces.[1]

Kebon Raja Surabaya punika kalebet panggènan wisata ingkang ngremenaken amargi panggènanipun ingkang wonten ing satengahing kitha Surabaya.[1] Kebon Raja Surabaya miturut SK Gubernur Jéndral Walanda tanggal 31 Agustus 1916 No. 40, dipunwastani kanthi nama “Soerabaiasche Planten-en Dierentuin” (Kebun Botani lan Kéwan Surabaya).[2] Kebon punika kawujud amargi jasanipun salah satunggaling jurnalis ingkang namanipun H.F.K. Kommer ingkang gadhah hobi ngoleksi kéwan.[1] Nalika taun 1916 panggénan Kebon Binatang Surabaya ingkang sepisanan wonten ing Kaliondo.[1] Salajengipun nalika tanggal 28 September 1917 pindhah wonten ing jalan Groedo.[1] Nalika taun 1920 pindhah ing laladan Darmo kanggé areal kebon binatang ingkang énggal kanthi jasa OOST-JAVA STOOMTRAM MAATSCHAPPIJ utawi Maskapé Kereta Api ingkang ngusahaaken panggènan ingkang wiyaripun 30.500 m2.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m surabaya.go.id(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)
  2. wisatamelayu.com(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)