Tuduhaké menu pokok
Akuarium ing kebon kéwan Brisbol

Akuarium ya iku salah sawijiné vivarium. Lumrahé digawé saka bahan kang transparan kang digawé saka gelas utawa plastik.[1] Bahan kang kanggo nggawé akuarium kalebu bahan kang kuwat supaya ora gampang pecah.[1]

Akuarium lumrahé kanggo wadhah kéwan lan tuwuhan banyu kaya ta iwak.[1] Saliyané iwak uga kena kanggo wadhah invertebrata, amfibi, mamalia laut lan reptil).[1] Akuarium uga bisa dadi musiyum iwak ing panggonan-panggonan wisata.[1] Ngingoni iwak ing akuarium kalebu hobi kang misuwur.[1]

Akuarium kang sepisanan digawé ing London, Inggris.[1] Akuarium iki digawé ing taun 1853.[1] Sawisé iku teknologi kang kanggo nggawé akuarium uga saya canggih saéngga tinemu sistem panyaringan lan panerangan wujud lampu-lampu lan rerenggan ing akuarium.[1]

PirantiBesut

Kompa udara akuarium wujud piranti kanggo nglebokaké udara menyang njero banyu akuarium liwat difuser, saéngga hawa pecah dadi glembung-glembung cilik.[2] Glembung-glembung iki nambah kadhar oksigèn ing banyu.[2]

Piranti iki digawé saka logam.[2] Wanguné kaya kothak segi papat kang pérangan dhasaré rada nongol mengarep.[2] Ing pérangan mburi dipasang kabel listrik.[2] Nalika piranti iki digunakaké, kabel listrik iku dihubungaké menyang sumber listrik.[2] Ing tengah-tengah pérangan ngarep ana rodha kang digawé saka plat logam kang wujudé bunder.[2] Nalika dihubungaké karo arus listrik, rodha iki banjur mubeng lan ngobahaké kompa kang manggon ing sisihé.[2] Ing ngarep kompa ana pipa logam kang cacahé loro.[2] Pipa kang sijiné gunané kanggo ngisep udara lan pipa kang sijiné manèh kanggo ngetokaké udara nalika akuarium diuripké kanthi dihubungaké ing listrik.[2]

Pranala njabaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i tamanmini.com(diaksès tanggal 29 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i j seaworldindonesia.com(diaksès tanggal 29 Juni 2011)