Kecèr

piranti gamelan Jawa kang
(Kaelih saka Kecer)

Kecèr iku salah siji piranti gamelan Jawa kang digawé saka tosan. Akèh piranti musik kang nduwé kemiripan karo kecèr uga ing piranti musik modern. Ing musik modern piranti iki biyasa diarani cymbals. Ing kesenian Tionghoa, piranti iki dadi piranti utama kanggo nggawé suasana rame lan meriah.

Kecèr

Carane ngeto'ake swara kecèr iki ana kang diadu uga ana kang ditabuh.

WujudBesut

Kecèr iku kudu sepasang, siji ing ndhuwur, sijiné manèh ing ngisor. kang ing ngisor racaké wis disoake permanen, dadi kang diayun iku kang ing ndhuwur.

Sepasang kecèr iku diso'ake ing grobogan utawa rancak kang wujudé meh pada karo grobogan saron ning luwih cilik sithik.

SwaraBesut

Keto'e iki piranti gamelan kang paling brisik ning yèn ora ana swara kecèr malah dadi kurang rame mligi ing babak-babak lakon wayang tinentu.