Kitab Nahum

Kitab Nabi Nahum ditulis kanggo mèngeti olèhé kutha Niniwe, kutha krajan bangsa Asuriah, musuh bebuyutan Israèl dibedhah. Kadadéan iki anané kira-kira ing wusanané abad kaping-7 SM lan bisa kaanggep dendhaning Gusti marang bangsa sing kejem lan angkuh iki.