Kodhok godhog

Kodhok sing digodhok yaiku dongeng sing nggambarake kodhok sing alon digodhog . Pangertene yaiku yen kodhok dilebokake ing banyu sing umob, dheweke bakal mlumpat, nanging yen kodhok dilebokake ing banyu asrep sing banjur digodhog alon-alon, ora bakal bisa ngerti bebaya kasebut lan bakal dimasak nganti mati. Crita kasebut asring digunakake minangka kiasan kanggo ketidakmampuan utawa kekarepan wong kanggo menehi reaksi utawa waspada marang ancaman serem sing bakal mboko sithik tinimbang ndadak.[butuh sitiran]

A frog sitting on the handle of a saucepan, which is sitting on an electric hob, which is glowing red.
Kodhok lungguh ing cekelan panci ing kompor sing panas

Nalika sawetara eksperimen abad kaping 19 ngandhakake yen premis sing ndasari pancen bener yen dadi panase cukup bertahap, [1] [2] miturut ahli biologi kontemporer premis kasebut salah: kodhok sing digawe panas kanthi bertahap bakal ucul. [3] [4] Pancen, thermoregulasi kanthi ngganti lokasi minangka strategi kaslametan dhasar sing dibutuhake kanggo kodhok lan ectotherm liyane.

ReferensiBesut

  1. Offerman, Theo (February 12, 2010). "How to subsidize contributions to public goods" (PDF).
  2. Sedgwick 1888
  3. "Next Time, What Say We Boil a Consultant". Fast Company Issue 01. October 1995. Dibukak ing 2017-08-01.
  4. "The legend of the boiling frog is just a legend" by Whit Gibbons, Ecoviews, November 18, 2002, retrieved November 24, 2015, no longer available