Kunashir

Pulo Kunashir (Rusia: Кунаши́р utawa Pulo Kunashiri Jepang: 国後島 (Kunashiri-tō); Ainu: クナシㇼ utawa クナシㇽ, Kunasir) yaiku pulo paling kidul ing Kapuloan Kuril (Kapuloan Chishima). Pulo iki ana ing lepas pasisir, 25 km saka wetan Ujung Shiretoko, Hokkaido. Kata Kunashir asale saka basa Ainu sing artine Pulo Ireng (クンネ, kunne: ireng; シリ, shiri: pulo) utawa Pulo Suket (キナ・シリ/キナ・シル, kinashiri/kinashiru), nalika pulo kasebut nduweni lemah sing nduweni werna peteng.

Pranala jabaBesut

  Médhia magepokan Kunashir ing Wikimedia Commons Cithakan:Pulau di Laut Okhotsk