Letter to My Daughter

Letter to My Daughter ya iku novel abasa Inggris kang ditulis dening Maya Angelou. Dibabar taun 2009, novel iki dadi novel sing nyentuh lan nginspirasi. Novel kanthi gaya panulisan essay iki ditulis kanggo putri sing ora tau dideleng. Letter to My Daughter ngungkapaké dalané Maya Angelou supaya bisa urip kanthi apik lan urip kanthi migunani. Ditulis nganggo gaya tanpa wates, buku iki ngluwihi saka genre lan kategori: buku pedoman, memoir, puisi, lan kasenengan murni. Kaya déné karya liyané sing apik banget, Letter to My Daughter bisa dadi buku kang mulang para pamacané.

Letter to My Daughter
PanganggitMaya Angelou
NagaraAmérika Sarékat
BasaInggris
PangecapanRandom House
Kala babar
2009
Jinis saranaCithak
Kaca166
ISBN978-0-8129-8003-5
DidhisikiEven the Stars Look Lonesome

Angelou sekolah ana ing George Washington High School ing San Francisco lan njupuk pelajaran tari lan drama ing beasiswa ing California Labor School. Nalika Angelou, sing isih umur pitulas taun, lulus sekolah menengah lan nglairake anak lanang, Guy, Dhèwèké wiwit kerja dadi konduktor mobil jalanan wanita Afrika-Amerika sing kapisan ing San Francisco. Kaya sing diterangno ing Singin 'lan Swingin' lan Gettin 'Merry kaya Natal (1976), autobiografi nomer telu, dhèwèké uga "kerja minangka penari ing klub wengi, masak hamburger, nedha bengi ing restoran Creole lan nate duwe restoran Creole lan sepisan wis kerja ing toko mekanik, ngecat mobil nganggo tangan. Angelou nikah karo mantan pelaut putih, Tosh Angelos, ing taun 1950. Sawise misah, Angelou terus sinau babagan tarian ing New York City, bali menyang San Francisco nyanyi ing kabaret Purple Onion. lan ngumpulake perhatian saka prodhuser. Wiwit taun 1954 nganti 1955, dhèwèké dadi anggota produksi Porgy and Bess. Ing pungkasan taun 1950-an, Angelou nyanyi ing West Coast lan klub wengi Hawaii, sadurunge bali menyang New York kanggo nerusake karier panggunge.

Angelou gabung karo Harlem Writers Guild ing pungkasan taun 1950an lan ketemu karo James Baldwin lan panulis penting liyane. Iki ana ing wektu kasebut Angelou duwe kesempatan kanggo ngrungokake Dr. Martin Luther King ngandika. Inspirasi dening pesene Luther, Dhèwèké mutusake dadi bagian saka perjuangan hak-hak sipil. Dhèwèké ditawani jabatan minangka koordinator lor kanggo Dr. King's SCLC. Sawise kerja kanggo Dr. King, Angelou pindhah menyang Kairo karo putrane, lan ing taun 1962, menyang Ghana ing Afrika Kulon. Dhèwèké kerja minangka penulis lepas lan editor fitur ing Review Afrika. Nalika Angelou bali menyang Amerika Serikat ing pertengahan taun 1960, Dhèwèké diwanti-wanti dening panulis James Baldwin lan Robert Loomis, editor ing Random House, kanggo nulis autobiografi. Wiwitane, Angelou nolak tawaran kasebut, nanging pungkasane ngganti pikirane lan nulis I Know Why the Caged Bird Sings. Buku iki nyritakake jaman cilike Angelou lan dipungkasi kanthi laire putrane. Menehi sukses langsung lan dicalonake kanggo National Book Award. [1]

Ing karangan cekak sing ringkes iki minangka gegambaran saka urip sing nggegirisi sing nyebabaké Angelou menyang papan sing paling dhuwur ing babagan panulisan Amérika lan mulang pelajaran babagan rasa welas asih lan ketrampilan: kepiye dhèwèké diangkat dening simbah wadon ing Arkansas.[2]

Latar wuriBesut

Maya Angelou (lair 4 April 1928) minangka panulis Amérika, aktris, panulis layar, penari, penyair lan aktivis hak-hak sipil sing paling dikenal mèmoire taun 1969,I Know Why the Caged Bird Sings, sing nggawé sejarah minangka sastra nonfiksi sing laris kepisan dening wanita Afrika-Amerika. Nalika cilik, Angelou nduwéni kauripan sing angèl. Wong tuwané pisah nalika isih enom, dhèwèké lan seduluré Bailey, dikirim menyang omahé simbahné, Anne Henderson, ing Stamps, Arkansas.

Minangka wong wadon Afrika-Amerika, Angelou ngalami prasangka rasisme lan diskriminasi ing Arkansas. Nalika umur 7 taun: sajroné kunjungan karo ibuné, Angelou dirudopekso karo pacaré ibuné. Minangka dendam tumrap serangan sèksual kasebut, pamané Angelou matèni pacar ibuné Angelou kasebut. Dadi trauma karo pengalaman kasebut, Angelou mandheg ngomong. Dhèwèké bali menyang Arkansas lan ngentèni pirang-pirang taun minangka bisu.

Ing taun 1960-an Angelou ngentèkaké wektu ing luar negeri, manggon ing Mesir lan ing Ghana, dadi èditor lan penulis lepas. Angelou uga nyekel posisi ing Universitas Ghana kanggo sawétara wektu. Ing Ghana, dhèwèké uga gabung karo komunitas "Revolusi" sing njelajah pan-Afrikaisme lan dadi cedhak karo aktivis hak asasi manungsa lan pimpinan nasionalis ireng Malcolm X. Ing taun 1964, nalika bali menyang Amerika Serikat, Angelou mbantu Malcolm X nyiyapaké Organisasi Unro-American, sing bubar sawisé pembunuhan ing taun sabanjuré. [3]

Letter to My Daughter ya iku buku esai nomer teluné Maya Angelou. Minangka aktifis, Angelou nampilaké saran kanggo para wanita enom babagan urip kanthi makna. Sadurungé, dhèwèké uga nulis I Know Why the Caged Bird Sings (1969), Gather Together in My Name (1974), The Heart of a Woman (1981), lan Wouldn't Take Nothing for My Journey Now (1994), sing kabèh ceritané nuduhaké babagan kemanungsaan. [4][5]

KontèksBesut

"Aku nglairaké anak lanang siji, nanging aku duwé ewonan anak wadon. Sampeyan ireng lan putih, sampeyan Yahudi lan Muslim, Asia, uga Spanyol, Native Amerika lan Aleut. Sampeyan sing lemu lan kuru, sing ayu lan sedhengan, sing homoseksual lan heteroseksual, sing pinter lan wuta huruf, aku ngomong karo sampeyan kabeh. Iki sing bisa dakwenehaké kanggo sampeyan" - Letter to My Daughter [6]

Letter to My Daughter Iki awujud koleksi prosa lan puisi sing ngemot fragmèn uripé Maya Angelou. Tulisan Maya ngemot kawicaksanan simbah putriné Maya sing nduwé peran utama ing pembentukané dhèwèké, crita kekerasan ing hubungan sing wis dirasakaké, crita babagan carané bisa mbukak awaké menyang ibu sing durung nate cedhak, lan pandangan Maya babagan diskriminasi ras sing kedadeyan sajroné umur.

Apa sing diucapaké, lan ditulis dening Maya pungkasané nggawé dhèwèké dadi kuwat. Ora mung dhèwèké bisa nambani jamané peteng, nanging bisa tegak lan tuwuh kaya manungsa liyané. Ing umur nembelas, dhèwèké ngalami nasib tragis. Angelou tansaya tuwuh ora mung amarga nulis, dhèwèké tuwuh kanthi sikap lan pengamalan pahit kepungkur. Angelou wis mbuktekaké tembungé dhewe. Dhèwèké dadi pinunjul lan diajeni karo apa sing ditulis lan uga diwenehaké. Dhèwèké wis nuduhaké yen ngarsané ora mung migunani, nanging duwé pengaruh gedhe ing jagad iki. Miwiti saka sikap sing anti rasis, diskriminasi kulit kanggo bangsa, lan agama. Dhèwèké uga wis njupuk sumber sing paling jero, sing paling penting ing tulisané yaiku ati manungsa.

Perjalanan Maya Angelou kanggo nggoleki makna urip dicritakaké ing Letter to My Daughter. Saben kutipan saka pengalaman sing diisi nilai kasebut dikirim asli lan dadi inspirasi ora mung kanggo wanita enom, nanging kanggo kabeh wong. Buku iki dadi buku sing tumuju kanggo ewonan bocah wadon ing saindenging jagad.

Katresnan marang jagad seni lan sastra wis dadi alami ing Maya wiwit cilik. Dhèwèké misuwur minangka pujangga, panulis, guru, lan uga sutradara. Maya ngentekke wektu cilike ing Stamps, banjur pindhah menyang San Francisco. [7]

PanampaBesut

Letter to My Daughter nampa kritik kang manéka warna. Buku iki nampa rating 4.1 ing goodreads. [8] Letter to My Daughter dadi misuwur amarga Maya Angelou nampilaké kisah sacara nyata ana ing buku kasebut. Angelou miwiti buku iki kanthi ngenalaké para pamirsa sing dimaksud, yaiku bocah-bocah wadon. Bocah-bocah wadon sacara global, kabeh warga negara, pilihan seksual, lan latar wuri. Dhèwèké nulis otobiografi babagan prekara sing wis kedadeyan. Iki dudu buku sing kudu nggambaraké cita-cita feminis, nanging iki minangka buku sing asale saka wanita kanthi latar wuri sing cukup narik kawigaten.

Angelou ora tau nglairaké anak wadon sajroné umur, mula dhèwèké nulis crita kanggo kabeh bocah wadon ing saindenging jagad. Dadi conto sing nggawa cahya kanggo urip lan sing nyenengaké urip. Dhèwèké nulis buku iki supaya tetep 'mentah' lan amba supaya para pamirsa bisa narik kesimpulané dhewe-dhewe. Dhèwèké nggawé crita sing nginspirasi. Liwat kabeh pacoban lan kasusahané, dhèwèké terus maju. Dhèwèké maju terus kanggo anak lanange lan amarga tembung saka ibuné. Ing taun 2011, Maya nampa penghargaan Presidential Medal of Freedom saka Presiden Amerika Serikat, Barack Obama amarga karyané sing dianggep nginspirasi lan nyumbang marang negarané. Ing taun 2013, dhèwèké nampa penghargaan penghargaan saka Dewan Buku Nasional. [9]

RujukanBesut

  1. Foundation, Poetry (2020-01-31). "Maya Angelou". Poetry Foundation (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-31. 
  2. BookBrowse. "Summary and reviews of Letter to My Daughter by Maya Angelou". BookBrowse.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-28. 
  3. "Maya Angelou". Biography (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-28. 
  4. "Maya Angelou". Biography (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-28. 
  5. "Letter to My Daughter". www.goodreads.com. Dijupuk 2020-01-28. 
  6. Angelou, Maya. (2008). Letter to my daughter (ed. 1st ed). New York: Random House. ISBN 978-1-4000-6612-4. OCLC 233591904. 
  7. "Detailed Review Summary of Letter to My Daughter by Maya Angelou". allreaders.com. Dijupuk 2020-01-30. 
  8. "Letter to My Daughter Quotes by Maya Angelou". www.goodreads.com. Dijupuk 2020-01-30. 
  9. "Penyair dan Penulis Amerika, Maya Angelou, Wafat di Usia 86 Tahun". VOA Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2020-01-30.