Tuduhaké menu pokok

Lewis Hamilton utawa lengkapé Lewis Carl Hamilton (lair ing Stevenage, Karajan Manunggal, 7 Januari 1985; umur 34 taun) ya iku pembalap Formula One berkebangsaan Britania Raya kang saiki mbéla ing tim McLaren.[1] Sawisé menangké kejuaraan karting, Hamilton nandatangani kontrak karo Young Driver Program McLaren ana ing kontrak pembangunan ing taun 1992 nalika numuré 12 taun.[1] Taun 2005 Dhèwèké menangké balap Formula Telu Euroseries karo tim ASM.[1] Kontak pisanan Hamilton karo motor sport ya iku nalika nyetir remot control (RC) mobil.[2] Hamilton dadi juara donya paling enom sakdawané sajarah F1 nalika bisa juara taun 2008.[1] Nalika iku umuré nembé 23 taun, 9 sasi, lan 26 dina.[3] Hamilton bisa mecahké rekor kang digawé Fernando Alonso kang juara donya nalika umuré 24 taun lan 59 dina taun 2005.[3] Rekor mau banjur bisa dipecahké déning Sebastian Vettel ana inf taun 2010.[3] Karieré ana ing F1 diwiwiti taun 2007, nalika Hamilton ditunjuk dadi rekan setim Fernando Alonso ing McLaren.[4] Debut F1 pisanane ya iku ana ing GP Australia 18 Maret 2007 lan Hamilton juara 3.[4] Kariere Hamilton akèh gawé kontroversi.[4] Nalika GP Brasil 2008 Lewis Hamilton dadi juara donya F1 paling enom lan juara donya F1 pisanan saka ras kulit ireng sawisé finish ke 5 lan posisi terakhir menang sakpoin karo Felipe Massa.[5]

Lewis Hamilton
Hamilton 2011 British GP.jpg
Lair (1985-01-07) 7 Januari 1985 (umur 34)
Inggris Stevenage, Inggris
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
KawarganegaraanKarajan Manunggal Inggris
Cacahé lomba90
Juwara donya1 (Cithakan:F1)
Menang17
Podium42
Cacahé poin723
Posisi pole19
Lap paling cepet11
Balapan kapisananGrand Prix Ostrali 2007
Menang KapisananGrand Prix Kanada 2007
Menang PungkasanGrand Prix Abu Dhabi 2011
Balapan pungksanCithakan:Latest F1GP
Klasemen 2011P5 (227 poin)

KarierBesut

Mangsa Seri Tim Lomba Menang Pole F/Lap Podium Poin Klasemen
2000 World Formula A Championship TeamMBM.com (CRG/Parilla) 1 0 0 0 0 N/A NC
European Formula A Championship 9 5 ? ? ? 75 1st
Formula A World Cup 1 1 ? ? 1 N/A 1st
2001 Formula Super A World Championship TeamMBM.com (Parolin/Parilla) 10 0 0 0 0 28 15th
Formula Renault 2000 UK Winter Series Manor Motorsport 4 0 0 0 0 ? 5th
2002 Formula Renault 2000 UK Manor Motorsport 13 3 3 5 7 274 3rd
Formula Renault 2000 Eurocup 4 1 1 2 3 92 5th
2003 Formula Renault 2.0 UK Manor Motorsport 15 10 11 9 13 419 1st
British Formula Three 2 0 0 0 0 0 NC
Formula Renault 2000 Masters 2 0 0 0 1 24 12th
Formula Renault 2000 Germany 2 0 0 0 0 25 27th
Koréa Super Prix 1 0 1 0 0 N/A NC
Macau Grand Prix 1 0 0 0 0 N/A NC
2004 Formula 3 Euro Series Manor Motorsport 20 1 1 2 5 69 5th
Bahrain Superprix 1 1 0 0 1 N/A 1st
Macau Grand Prix 1 0 0 0 0 N/A 14th
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A 14th
2005 Formula 3 Euro Series ASM Formule 3 20 15 13 10 17 172 1st
Masters of Formula 3 1 1 1 1 1 N/A 1st
2006 GP2 Series ART Grand Prix 21 5 1 7 14 114 1st
2007 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 17 4 6 2 12 109 2nd
2008 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 18 5 7 1 10 98 1st
2009 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 17 2 4 0 5 49 5th
2010 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 14 3 1 3 7 222 4th

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d www.thef1blog.com (Dipuntingali tanggal 28 Mèi 2011)
  2. www.f1fanatic.co.uk (Dipuntingali tanggal 28 Mèi 2011)
  3. a b c www.biographyonline.net (Dipuntingali tanggal 28 Mèi 2011)
  4. a b c www.lewishamilton.com (Dipuntingali tanggal 28 Mèi 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet4" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  5. www.amazon.co.uk