Gilbert Elliot-Murray-Kynynmond, 1st Earl of Minto utawa Lord Minto (1751 - 21 Juni 1814) iku siji politikus lan diplomat Inggris.

Lord Minto

Dhèwèké tau dadi Gubernur-Jendral India saka taun 1806 - 1813. Ing taun 1811 dhèwèké tau dadi Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sedèlok, sadurungé kakuwasan diserahaké marang Raffles.

Uga delengenBesut

Didhisiki déning:
Jan Willem Janssens
Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda
1811
Diganti déning:
Thomas Stamford Raffles