Tuduhaké menu pokok

Sir Thomas Stamford Bingley Raffles (lair 6 Juli 1781 – pati 5 Juli 1826 ing umur 44 taun) punika Gubernur-Jendral Hindia-Walanda ingkang paling ageng. Panjenenganipun punika satunggiling warganagari Inggris. Panjenenganipun dipuntélakaaken ugi minangka pangadeg kutha lan nagari kutha Singapura. Panjenenganipun kalebet tiyang Inggris ingkang paling dipuntepangi minangka pangrita karajan paling ageng ing donya.

Sir Thomas Stamford Bingley Raffles
StamfordRaffles.jpeg
Lair6 Juli 1781
Off the Coast of Jamaica
Pati5 Juli 1826 (2019-07-05UTC09:27) (yuswa 44)
London, Inggris
PakaryanBritish Colonial Official
Kondhang ingManggihaken Singapura

Raffles ing InggrisBesut

Ing Inggris Raffles ugi wujud pangadeg lan ketua pisanan Zoological Society of London. Raffles dipundadadosaken satunggiling bangsawan nalika taun 1817.

Panjenenganipun tilar donya sadinten sadèrèngipun ambal warsanipun ingkang kaping 45, tanggal 5 Juli 1826, amargi apoplexy utawi stroke. Amargi pangadegipun ingkang nentang perbudakan, kulawarganipun boten dipunidinaken nyarèaken ing pekarangan gréja mriku (St. Mary's, Hendon). Larangan punika dipunwedalaken pandhita gréja punika, ingkang kulawarganipun mundhut kauntungan saking perdagangan buruh. Nalika gréja punika dipunwiyaraken taun 1920-an, pasaréyanipun dipunlebetaken ing pérangan bangunanipun.

Raffles ing SingapuraBesut

Ing Singapura, nami Raffles kathah dipunanggé: Raffles Junior College, Raffles Institution, Raffles Girls' School, Raffles Girls' Primary School, Raffles Hotèl, Stamford Road, Stamford House, Raffles City, stasiun MRT Raffles Place, kelas Raffles ing montor mabur Singapore Airlines lan Musiyum Panlitèn Kaanekaragaman Hayati Raffles.

RafflesiaBesut

Nami Raffles ugi dipunanggé minangka nami satunggiling génus saking saklompok tetuwuhan parasit obligat, Rafflesia, kanggé ngurmati jasa-jasanipun. Salah satunggil jenissipun gadhah kembang sajati paling ageng ing donya: padma raksasa utawi Rafflesia arnoldi ingkang dados salah satunggil saking kembang nasional Indonésia.

Ugi pirsaniBesut


Didhisiki déning:
Lord Minto
{{{jabatan}}}
1811-1816
Diganti déning:
John Fendall
Didhisiki déning:
kalungguhan énggal
{{{jabatan}}}
1818-1824
Diganti déning:
kalungguhan dipunbusak