Tuduhaké menu pokok
Tlatah Maghribi

Maghribi (المغرب العربي al-Maġrib al-ʿArabī); uga duwé makna Maghrib (utawa kadhangkala Moghreb), tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab, iku siji tlatah ing bawana Afrika. Pangertèn iki racaké nyakup Maroko, Aljazair, lan Tunisia nanging ing jaman biyèn nyakup tlatah telung nagara antara pagunungan Atlas lan Segara Mediterania. Miturut sajarah sawetara panulis uga nganggep yèn tlatah iki uga nyakup Spanyol, Portugal, Sisilia lan Malta—mligi jaman dominasi Arab lan Muslim.

Isi

Tlatah Magribi modhèrenBesut

Tlatah Magribi abad tengahanBesut

Uga delengenBesut

Réferènsi lan cathetanBesut

Pranala njabaBesut