Rabat, populasi 1,2 yuta jiwa (taun 2005), iku kutha krajan Maroko. Kutha iki dumunung ing Samodra Atlantik ing sungapan Kali Bou Regreg ing koordinat 34°02' LU 6°51' BB.

Rabat
الرباط ar-Rabāṭ
Pont routier entre Rabat et Salé P1060408.JPG
Nagara Maroko
RegionRabat-Salé-Zemmour-Zaer
Dibentuk pertamaAbad ke-3 SM
Pamaréntahan
 • JinisMonarki
 • rulerMohammed VI
 • mayorFathallah Oualalou[1]
Laladan
 • City1.088,77 km2 (142,778 sq mi)
 • Land634,5 km2 (245 sq mi)
Élepasi[2]75 m (246 ft)
Cacah warga (2010)
 • City650 000
 • Pepadhet5.321/km2 (13,780/sq mi)
 • Urban1,787,307
Situs wèbhttp://www.rabat.ma/
Kutha Rabat lan Salé saka akasa

Endepan blethok wis njalari peranan kutha iki minangka pelabuhan tansaya suda. Sanadyan mangkono, Rabat lan kutha ing sacedhaké Salé isih duwé indhustri-indhustri tèkstil, pemrosesan panganan lan konstruksi kang isih cukup wigati.

Saliyané iku, pariwisata lan anané kadhutaan besar ing Maroko nggawé kutha ini paling wigati kaloro sawisé Casablanca.

SajarahBesut

Gambar:PICT2450.JPG
Pojok dalan kutha Rabat

Wis ana pamukiman ing tlatah iki wiwit jaman kuna. Rabat dadi bètèng Muslim watara taun 700. Sadurungé kamardikan Maroko taun 1956, Rabat dadi kutha krajan protektorat Prancis wiwit dijajah déning Prancis taun 1912.

Universitas Muhammad V dumunung ing kutha iki.

Pranala njabaBesut



  1. "Rabat Mayor Wala'alou Receives the Keys to the Capital by Abd al-Latif al-La'abi" (in Arabic). © 2010 Al-Ittihad al-Ishtaraki. Retrieved 2010-04-21.CS1 maint: unrecognized language (link)
  2. "Hong Kong Observatory". Hong Kong Observatory. Retrieved 2009-08-17.