Mardi Gras 2005 ing Louisiana

Mardi Gras iku pista karnaval kanggo nyambut mangsa pra-paskah sing diriyayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Rebu Awu dhéwé.

Mardi Gras diriyayakaké ing sapérangan panggonan ing Éropah, Amérikah Sarékat, Amérika Kidul lan Karibia. Kutha panyelenggara sing misuwur ya iku Louisiana (AS), Rio de Janeiro (Brasil) lan Venesia (Italia).

Mardi Gras sajeroning basa Prancis tegesé "dina Slasa lemu".

Pirsani ugaBesut

Pranala njabaBesut