Margaret (filem)

Margaret adalah nggih punika sesirah filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Kenneth Lonergan. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénariyo. Ingkang sami ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Sydney Pollack sesarengan Gary Gilbert lan Scott Rudin. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Nico Muhly Sinematografi dipuncakaken déning Ryszard Lenczewsky. Wondéné juru besut filem kalampahaken déning Anne McCabe lan Michael Fay. Para juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Anna Paquin, Matt Damon, Mark Ruffalo, J. Smith-Cameron, Kieran Culkin, Olivia Thirlby, lan Rosemarie DeWitt. Margaret wiwitanipun badhé dipunbabar ing taun 2007 déning Fox Searchlight Pictures, nanging wongsal-wangsul katundha.[4]

Margaret
Barkas:Margaret Poster.jpg
DisutradaraniKenneth Lonergan
DiprodhuseriSydney Pollack
Gary Gilbert
Scott Rudin
Ditulis déningKenneth Lonergan
DibintangiAnna Paquin
J. Smith-Cameron
Jean Reno
Jeannie Berlin
Allison Janney
Matthew Broderick
Kieran Culkin
Mark Ruffalo
Matt Damon
DimusikiNico Muhly
SinématografiRyszard Lenczewski
Dibesut déningAnne McCabe
Michael Fay
Perusahaan
prodhuksi
Camelot Pictures
Gilbert Films
Mirage Enterprises
Scott Rudin Productions
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 30, 2011 (2011-09-30)
Suwéné
150 menit!--Theatrical runtime: 149:41-->[1]
186 minutes (Extended cut)
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$ 14 juta[2]
Kalarisan$ 20 juta[3]

Juru paragaBesut

RujukanBesut

  1. "MARGARET (15)". British Board of Film Classification. 2011-10-31. Dibukak ing 2012-01-10.
  2. Margaret ing Box Office Mojo
  3. http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=intl&id=margaret.htm
  4. Eriq Gardner (April 2, 2014). "Six-Year Legal Battle Over Kenneth Lonergan's 'Margaret' Finally Ends". The Hollywood Reporter. Dibukak ing August 21, 2016.

Pranala njawiBesut