Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, luwih kondhang karo jeneng Marie Antoinette; (lair ing Vienna, Austria, 2 Novèmber 1755 – pati ing Paris, Prancis, 16 Oktober 1793 ing yuswa 37 taun) ya iku Ratu saka Perancis lan Putri Bangsawan saka Austria. Dhèwèké iku anak saka Kaisar Kekaisaran Romawi Suci, Francis I lan garwané, Ratu Maria Theresa saka Austria lan sawisé iku dhèwèké nikah karo Louis XVI nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka Louis XVII mula dhèwèké ninggal amarga piso guillotine nalika masa Revolusi Perancis ning taun 1793 lan dimakamaké karo bojoné ning makam karajan ning Saint Denis Basilica, Paris. Ora namung iku, dhèwèké lair dadi Yang Mulia Putri Bangsawan Maria Antonia saka Austria.

Marie Antoinette
Ratu Prancis dan Navarre
Marie-Antoinette; koningin der Fransen.jpg
Miyos 2 November 1755 di Vienna, Austria
Tilar donya 16 Oktober 1793, umur 37 di Paris, Prancis
Consort 10 Mèi 177421 September 1792
Consort to Louis XVI
Yoga Marie-Thérèse-Charlotte, Louis-Joseph, Louis XVII, Ratu Sophie Hélène Béatrix
Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Francis I, Holy Roman Emperor
Ibu Maria Theresa dari Austria