Dr. Marouf Suleiman al-Bakhit (Arab: معروف البخيت‎‎, miyos taun 1947) punika Mahamantri Yordania sapunika. Panjenenganipun naté njabat minangka Mahamantri wiwit 27 November 2005 dumugi 25 November 2007. Panjenenganipun sadèrèngèipun punika dhuta besar Yordania ing Israèl. Panjenenganipun dipunpatah minangka Mahamantri déning Raja Abdullah II kirang saking 3 minggu sasampunipun pangeboman Amman 2005, prioritas utami Bakhit inggih punika kanggé njagi kaamanan lan stabilitas ing Yordania. Panjenenganipun dipunpatah malih minangka Perdhana Mantri tanggal 1 Fèbruari 2011 akibat dhémonstrasi pinten-pinten minggu.[1]

Marouf al-Bakhit
Maroufalbakhit.jpg
Mahamantri Yordania
Wiwit linggih
1 Fèbruari 2011
RatuAbdullah II
Kang sadurungéSamir Rifai
Linggih
27 November 2005 – 25 November 2007
RatuAbdullah II
Kang sadurungéAdnan Badran
Kang sawiséNader al-Dahabi
Rerincèn dhiri
Lair1947 (age 72–73)
Parté pulitikIndependen
AlmamaterUniversitas Yordania
University of Southern California
King's College London
AgamaIslam Sunni

RéferènsiBesut

  1. "Jordan's Royal Palace says king sacks government in wake of street protests". The Associated Press. 01 February 2011. Retrieved 01 February 2011. Check date values in: |accessdate=, |date= (help)
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Adnan Badran
Mahamantri Yordania
2005–2007
Kang sawisé
Nader al-Dahabi
Kang sadurungé
Samir Rifai
Mahamantri Yordania
2011–saiki
Isih njabat