Masjid Cordoba ya iku masjid Islam ing Spanyol sing saiki wis owah dadi gréja. Dhèk jayané Agama Islam ing Spanyol, masjid iki dibangun. Sawisé Wong Muslim dikalahaké déning wong kristen, masjid iki dinista dadi gréja.

Cathedral of Córdoba
Great Mosque of Córdoba
Mezquita-Catedral de Córdoba.jpg
Mezquita-Catedral, a World Heritage Site.
Informasi umum
PrenahCórdoba, Andalusia, Spain
Koordhinat géografiKoordhinat: 37°52′45.1″N 04°46′47″W / 37.879194°N 4.77972°W / 37.879194; -4.77972
Afiliasi agamaKatulik
DistrikRoman Catholic Archdiocese of Córdoba
Status warisanSitus warisan donyaUNESCO
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMoorish, Renaissance
Yasa pratama simbulis784
Taun rampung987

GladriBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut