Córdoba (Basa Arab: قرطبة [Qurtuba], basa Iggris: Cordova) iku sawuijining kutha ing Andalusía, sish kidul Spanyol, lan minangka kutha krajan provinsi Córdoba. Dumunung ing 37.88° N, 4.77° W, ing pinggir Kali Guadalquivir, wis ana wiwit jaman Romawi kuna minagka Corduba diyasa déning Claudius Marcellus. Sing ndunungi ana 321,164 2005.

Lokasi kutha
Kincir banyu ing Rio Guadalquivir
Masjid ing Cordoba

Wangunan wigatiBesut

Arsitèktur ReligiusBesut

  • The Mezquita: Masjid wiwit jaman Umayyad, diwangun taun784), diowahi dadi Katedral sawisé ''Reconquista''.
  • Synagogue (abad angka 14)
  • Gréja gaya Fernandine- lnd Alphonsine (abad angka 13)
  • Monasteries lan brood

Arsitèktur Sipil lan MilitèrBesut

  • Alcázar of the Christian Kings (abad angka 14)
  • Palace of Viana with its flowered patios (abad angka 16)
  • Royal residences and palaces
  • The Tower of Calahorra (abad angka 14)
  • The Door of the Bridge (abad angka 16)
  • Plaza Vieja utawa Plaza Mayor
  • Témbok lan menara jaman Islam lan Kristen

Situs ArkéologiBesut

  • Reruntuhan arkéologi Romawi (kuil, musoleum/pasaréan)
  • Reruntuhan arkéologi Islam (menara)
  • Situs Arkéologi Madinat Al-Zahra (abad angka 10)
  • The Roman Bridge

Taman lan KebunBesut

  • Garden of the Victory
  • Garden of the Rivas Duc
  • Garden of the Agriculture
  • Garden of the Conde de Vallellano
  • Garden of Juan Carlos I
  • Park Cruz Conde
  • Sotos de la Albolafia
  • Balcón del Guadalquivir
  • Peri-urban park of Los Villares
  • Park of the Miraflores

Kutha kembarBesut

RéferènsiBesut


Pranala njabaBesut

Cithakan:World Heritage Sites in Spain