Meliaceae

Meliaceae
Chinaberry1216.JPG
Melia azedarach
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Meliaceae
Juss.
Genera

Pirsani tèks

Meliaceae iku suku anggota tetuwuhan ngembang kang akèh-akèhé ngambah wit lan semak-semak ing bangsa Sapindales.

Suku iki nyakup 50 genera lan 550 spésies, kanthi distribusi pantropis. Akèh-akèhé anggotané kang migunani dimupangataké kayu, woh, utawa kandhutan bahan kimiané. Sapérangan wit pangasil kayu kang duwé pangaji ékonomi yaiku mahoni (Swietenia mahogani), majegau (Dysoxylum), lan surian (Toona sureni). Pangasil woh ing antarané yaiku dhuku lan kecapi. Mimba (Azadirachta indica) lan mindi (Melia azedarach) ditepungi minangka biopestisida.

Pranala njabaBesut